Ez a legutáltabb ajándék a felmérések szerint: sokan adják, de szinte senki nem örül neki

Ezeket nem érdemes ajándékozni.

GettyImages-1083524158
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan az utolsó pillanatra hagyják a karácsonyi bevásárlást. Ha valaki így jár, nincs értelme arra törekedni, hogy tökéletes ajándékot szerezzen. Arra viszont érdemes, hogy olyat vásároljon, ami nem kerül a szekrényük hátsó részébe.

Nincsenek olyan ajándékok, amiket garantáltan imádni fog, aki megkapja, de van egy-két támpont, ami alapján érdemes elindulni. Például egy 2020-as felmérés szerint van néhány általánosan gyűlölt tárgy, amit ajánlott elkerülni.

A legutáltabb ajándék a felmérések szerint

A Vistaprint nevű, személyre szabott termékeket gyártó cég megkérdezte az embereket, hogy melyik ajándéknak örülnének a legkevésbé. A szavazás legkevésbé népszerű elemei a képkeretek voltak.

GettyImages-1338716299
Fotó: Morsa Images / Getty Images Hungary

A válaszadók 34 százaléka azt mondta, hogy valószínűleg továbbajándékozná, ha ezt kapná. Ugyanez a felmérés azt is kimutatta, hogy általában a személyre szabott ajándékok örvendenek a legnagyobb sikernek az ünnepek alatt. Tehát egy ajándék keretet is fel lehet dobni például azzal, ha beletesz az ember egy személyes fényképet vagy műalkotást.

Továbbá a legtöbb ember kívánságlistájáról hiányoznak a testápoló termékek is. A Vistaprint azt találta, hogy a megkérdezett emberek 33 százaléka azt mondta, hogy valószínűleg továbbajándékozná az ilyen tárgyakat valakinek, ha ezt kapná ajándékba.

A közvélemény-kutatásból kiderült, hogy a gyakran továbbadott ajándékok közé tartoznak még az illatos gyertyák, a sminkkészletek és a csokoládé.

Ezekből az eredményekből ítélve a legáltalánosabb ajándékok nagy valószínűséggel langyos fogadtatásban részesülnek karácsonykor. Lehet, hogy jobban jár az ember, ha kockáztat egy nem mindennapi tárgyat: még ha nem is passzol tökéletesen szerettéhez, de emlékezetes lesz. A személyre szabott, egyedi ajándékoknál pedig a felmérés szerint nincs jobb.

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

9 különleges karácsonyi ajándék, amit otthon is elkészíthetsz

Akkor sem kell pánikba esni, ha az utolsó pillanatban jut eszedbe, hogy nem vetted meg a karácsonyi ajándékokat, hiszen könnyen el tudod őket készíteni otthon is.

Képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük