3 csodálatos kincslelőhely

Ha különleges ajándékot keresel

Egyedi ajándékot keresel, esetleg te is elcsábulnál néhány szépséges tárgy láttán? Íme, a legtutibb lelőhelyek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bizonyos üzletek pillanatok alatt képesek rabul ejteni az embert a kínálatukkal. Képtelenség üres kézzel távozni belőlük, és az is biztos, hogy, ha az ember egyszer is belép, sosem felejti el az élményt. Titkuk nem bonyolult: kínálatukban szinte mindent megtalálni, ráadásul egytől egyig egyedi darabokat. Nem véletlen hát, ha nehéz úgy távozni belőlük, hogy csak azt veszed meg, amiért eredetileg is felkerested az üzletet.

Ezek az üzletek azonban nemcsak arra jók, hogy időközönként bekukucskálj, és meglepd magadat valamivel: tökéletes célpontok lehetnek a karácsony előtti utolsó percekben, függetlenül attól, hogy éppen ajándékra van szükséged, vagy az otthonod karácsonyi hangulatát fokoznád. Vásárlásra fel!

Minden, ami otthon: Cserépváros

Képzelj el egy helyet, ahol egyszerre érezheted Indonézia hangulatát, a sűrű dzsungelek párás levegőjét, Afrika izgalmát, és az emberi kéz alkotta csodákat. Amelynek kirakata mellett képtelenség úgy elsétálni, hogy az embernek ne dobbanjon meg a szíve, és ne tegyen csak egy aprócska sétát is az üzletben. Röviden talán így jellemezhető a Cserépváros, amely 1999-ben született, eredetileg kézműves termékek árusítására.

Azóta kinőtte önmagát, és ma már az egyik legjelentősebb üzlet lett, ahol, bár a mai napig központi szerepet töltenek be a kézzel készült tárgyak, a kínálat sokkal több néhány kézzel készült tárgynál. A Cserépvárosban mindent megtalálni, amire csak egy valamirevaló otthonban szükség lehet az ideális hangulat megteremtéséhez, kezdve a bútoroktól a textileken át egészen az apró lakás-kiegészítőkig.

A kínálat egy része azonban messzi tájakról érkezik, így találni itt indiai asztalkákat, indonéz bútorokat, de antik komódokat és bambusz ülőgarnitúrákat is.

De hogy miért is érdemes ide karácsony táján betérni? A válasz egyszerű: a banánleveles ékszerdobozért, a szentjánoskenyérfával borított fotóalbumért, vagy éppen a különleges bizsukért. Sőt, még egyedi lakástextileket is kínálnak, ha éppen saját magadnak vásárolnál. Ha nem hiszed, járj utána!
 

Cím: Westend City Center, 1061 Budapest, Váci út 1-3.
Telefon: 06(20)379-9395.
Nyitva: hétfőtől szombatig 10 és 21 óra között, vasárnap 10 és 20 óra között.
Kínálat és a további üzletek listája: www.cserepvaros.hu »

A hagyományok temploma: Kéttemplom Galéria

Ha fontosak számodra a régi értékek, tiszteled a hagyományokat, és kedveled azokat a tárgyakat, amelyeknek lelkük van, akkor legalább egyszer érdemes ellátogatnod a Kéttemplom Galériába.

Az üzlet 1995-ben született, akkor azonban még csak egy kis kecskeméti ipar- és népművészeti tárgyakat árusító boltocskaként. A különböző tárgyaknak stílusos bútorok adtak helyet, amelyek aztán ötletet ahhoz, hogy a tulajdonosok némiképp profilt váltsanak. Lassan hangsúlyos szerepet kaptak az addig csak berendezési tárgyként funkcionáló bútorok is, ma pedig már nemcsak különleges kincsekre lehet lelni a Kéttemplom Galériában, hanem antik vagy antik hatású, az üzlet saját műhelyében készült bútorokra is.

Emellett találni itt egyedi, az egyszerű népi világ hangulatát idéző szőnyegeket, textileket, különleges üvegtárgyakat, kerámiákat, papírárut, sőt, még dekorációkat is, amelyek egytől egyig kitűnően alkalmasak arra, hogy egy lakásból pillanatok alatt kényelmes otthont varázsoljanak. A Kéttemplom Galériában ugyanis csak olyan tárgyakat és kiegészítőket találni, amelyek a múltból és a múlt emberének mindennapjaiból származnak, és amelyek ismét funkciót kapnak. És amelyeknek kétségkívül lelkük van.

Cím: 1061 Budapest, Paulay Ede u. 10.
Telefon: 06(1)317-6509.
Nyitva: hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között, szombaton 10 és 14 óra között.
Kínálat és a további üzletek listája: www.kettemplomgaleria.hu »

Kicsavart kincsek lelőhelye: Innoshop

Hogy miért kicsavart? Mert itt semmi sem úgy működik, ahogy gondolnád. Itt a vázák kissé ferdék, fura manók tartják a köntöst, vigyorog a tojásszeletelő, és még a WC-kefének is szeme van. Hogy mióta? Amióta 2003 szeptemberében megnyílt az Innoshop. Az üzlet elsősorban egyedülálló stílusú bútorokat kínál azoknak, akiknek elegük van a tucattermékekből, és egyedire, különlegesre, utánozhatatlanra vágynak, mindemellett pedig közel áll a szívükhöz a skandináv stílus egyszerűsége, letisztultsága.

Az Innoshopba azonban nemcsak akkor érdemes betérni, ha ágyra vagy ülőgarnitúrára vágysz, hanem a karácsonyi rohanásban is, itt ugyanis egyszerre találhatsz különleges tárgyakat a lakásodba, és szokatlan darabokat ajándékba. Ha magadnak keresel valamit, akkor válogass az egyedi mécsestartók, tálalóeszközök, konyhai segédeszközök, vázák, fűszertartók és desszertes poharak között.

Ha pedig ajándékot keresel, akkor leginkább a humoros irodaszerek, órák, vicces formájú és mintájú poharak és vázák között keresgélj. Karácsonykor az egyébként sem szűk kínálatban általában szezonális különlegességek is feltűnnek, érdemes hát a bevásárlásra szánt időből egy keveset az Innoshopra is áldoznod - megéri.

Cím: 1053 Budapest, Kecskeméti u. 8.
Telefon: 06(1)217-0151.
Nyitva: hétfőtől péntekig 11 és 19 óra között, szombaton 11 és 15 óra között.
Kínálat bővebben: www.innoshop.hu »
Ezt is szeretjük