Finomak, illatosak, és egyszerűen nem lehet megunni a díszítésüket. Az aprócska, vajas krémmel díszített muffinokat még akkor is össze tudod dobni, ha kezdő cukrász vagy, és a kézügyességed is hagy kívánnivalót maga után!
Ha te is nekifognál egy adag karácsonyra hangolt sütemény megalkotásának, akkor próbáld ki a következő variációkat: nem kell hozzá más, csupán egy kis ételfesték, marcipánmassza, pár előre beszerezhető cukordekor és egy kis kreativitás.

Egy díszes karácsonyi szalaggal és egy előre elkészített, akár boltokban beszerezhető apró mézeskalács-házikóval elképesztő édességet kreálhatsz, amelyet a hófehér hab és a csillogó cukorgyöngyök tesznek még izgalmasabbá. Ha viszont a jobb oldali fotón szereplő muffin díszítését próbálnád ki, nem kell mást tenned, mint megsütni a süteményt, a vajas-porcukros masszához egy kis ételfestéket adni, majd egy habnyomó segítségével kidíszíteni a tetejét, amit színes marcipánmasnikkal dobhatsz fel.

A bal oldali fotón szereplő csokis muffin egy részét fehér cukormázzal öntsd le, majd amikor megszilárdult, díszítsd marcipánból vagy fondantból készült, apró, piros golyókkal és falevelekkel - ez lesz a fagyöngy. A jobb oldali, jópofa karácsonyfa elkészítéséhez zöldre festett vajas mázra és pár dekorcukorra lesz szükséged: a krémet habnyomó segítségével nyomd a muffin tetejére, majd szórd meg a színes cukorkadarabokkal. A karácsonyfa tetejét ehető cukorcsillaggal díszítheted.

Csak első ránézésre tűnik nehéznek a cukorhópehely elkészítése, pedig csupán egy tojásfehérjére, 30 deka porcukorra, egy habzsákra, hópehelysablonra és egy fóliára lesz szükséged. A tojásfehérjébe belekeverjük a porcukrot. A sablont - amit üzletben szerezhetsz be - lefedjük egy átlátszó fóliával, megmintázzuk a hópihéket, és száradás után már használhatjuk is. Fehér csokiból is elkészítheted, csak fel kell olvasztani vízgőz felett.

Két karácsonyfára hajazó muffin, két egyedi elképzelés: ha még különlegesebbé szeretnéd tenni az ünnepekre készült finomságot, nem kell mást tenned, mint pár színes csokidrazséval díszíteni a vajas-porcukros masszát - ezek lesznek a fenyőfa égői, amelyeket egymással egy kis marcipánból készített csokifonallal köthetsz össze. Ha a hagyományosabb megoldást választod - mint a jobb oldali fotón -, simán díszítheted dekorcukorral és ehető csillaggal az édességed.

A bal oldali fenyőfa elkészítéséhez aranyszínű papírban süss pár különböző nagyságú muffint. Ha kihűltek az édességek, nyomj rájuk vajas-csokis krémet, helyezd őket egymásra, és díszítsd aranyozott, a boltokban is kapható csillagdekorral. A jobb oldali muffin tetejére tojásfehérjehabot készíthetsz, a tetejét pedig egy karamellizáló pisztoly segítségével pörkölheted aranybarnára.
Gyors és egyszerű karácsonyi sütik
Ha nem akarod a készülődés utolsó óráit a konyhában tölteni, akkor ezek a receptek mentőövként szolgálnak.
A legfinomabb karácsonyi sütemények receptjei
Nézegess képeket!
Elolvasom