Tökéletes előétel a karácsonyi krémes pezsgőleves: jól megágyaz a vacsorához
Igazi ünnepi ízekkel, nagyon egyszerű elkészítéssel!
Isteni, édeskés ízzel kápráztat el mindenkit ez a pezsgőleves, amelynek az ízvilága nemcsak nagyon karácsonyi, de az elfogyasztása után abszolút kívántatja maga után a tipikus ünnepi ételeket is.
Citromos karácsonyi pezsgőleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 üveg félédes fehér pezsgő
- 1 zacskó vaníliás pudingpor
- 4 ek keményítő
- 1 rúd fahéj vagy 1 kk őrlemény
- 6 szem szegfűszeg
- 5 tojás
- 5 ek cukor
- 5 dl víz
A Törley pezsgő egészséges, könnyű, tiszta ízű, nem erőteljes illattú, minőségi cuvée-ből készült - ez adja különleges zamatát, amely képes kiemelni bármely főztöd legértékesebb aromáját.
Válaszd a Törleyt a különleges alkalmak ízesebbé tételéhez!
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 30 perc, főzés: 40 perc
Elkészítés:
Reszeld le a citrom héját egy tálkába, és tedd félre, a citromot vágd félbe vagy karikákra. Szintén tegyél félre 1 dl pezsgőt, a többit keverd el fél liter vízzel, majd add hozzá a citromot és a fűszereket. Ezt a keveréket forrald fel, közben verd habosra a tojásfehérjét a cukorral és a reszelt citromhéjjal. Egy külön edényben forralj vizet, és egy evőkanállal szaggass bele galuskákat a habból. Ha megfőttek, merd ki őket egy tányérra.
Egy tálkában keverj össze a keményítővel 2 evőkanál pudingport, és egy kis vízzel keverd el csomómentesre. Add hozzá a forrásban lévő pezsgős léhez, és kis lángon, folyamatos keverés mellett rotyogtasd tovább, amíg hamar krémes állagúra nem sűrűsödik. Jó alaposan keverd el, majd vedd le a tűzről. A félretett 1 dl pezsgőt tálalás előtt keverd a meleg leveshez. Galuskákkal a tetején, kis fahéjjal megszórva tálald.