Illatos, látványos karácsonyi díszek 10 perc alatt
Nem csak drága, csillogó díszekkel varázsolhatsz ünnepi hangulatot, készítsd te magad a dekorációt!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Narancs, alma, fahéj, szegfűszeg - mind a karácsony illatai, melyekről egész évben a szeretet ünnepe jut eszedbe. 

A fényes, illatos narancsok a lakás bármely pontját feldobják

A lehető legegyszerűbb alapanyagok - minden bizonnyal a te konyhádban is ott lapulnak, mégis rendkívül szép karácsonyi díszeket készíthetsz segítségükkel.

Narancsos gyertya

Igazán egyszerű, izgalmas látvány a következő dekoráció, melyhez szükséged lesz narancsra, gyertyaviaszra és kanócra, valamint a díszítéshez egész szegfűszegre.

Először is, vágd le a narancs tetejét, majd egy kanállal vájd ki a belsejét. Ha ezzel végeztél, lassú tűzön, hőálló lábosban olvaszd fel a viasztömböt, amíg teljesen folyékony nem lesz. Ezután állítsd a kanócot a narancs közepére, így látni fogod, milyen hosszúnak kell lennie. Úgy vágd le, hogy néhány centivel tovább érjen a narancs tetejénél.

A kanóc végét hurkold rá egy hurkapálcára, majd azt akaszd a narancs tetejére, ez fogja egyenesen tartani, amíg megdermed körülötte a viasz, amit lassan önts bele. Ha megdermedt a gyertyád, tetszés szerint szurkáld bele a szegfűszegeket - nemcsak szép, de az illata is isteni lesz.

Nézd meg videónkat, és megtudhatod, hogyan önthetsz gyertyát otthon- lépésről lépésre.

Illatos füzér

Szinte bárhova felakaszthatod ezt a csodaszép, illatos füzért. Szükséged lesz hozzá tobozra, fahéjrudakra és piros bogyókra, de akár tetszés szerint szárított gyümölcsökkel is díszítheted.

Az illatos füzért akár a karácsonyfára is felteheted

Mindössze annyit kell tenned, hogy vékony spárgával összekötsz három fahéjrudat, majd ráfűzöl egy vagy két bogyót. A tobozt úgy rögzítheted, hogy a spárgát a tobozpikkelyek tövénél átkötöd. Ezt a sort ismételd olyan hosszan, ahogy csak szeretnéd.

Színes szalagokkal is felturbózhatod a műved - köss egy nagyobb masnit selyemszalagból a füzér végére, hogy könnyedén fel tudd bárhová akasztani.

Karácsonyi tál

Szintén rendkívül egyszerű, ugyanakkor színes díszítőeleme lehet az asztalnak ez a narancsos-szegfűszeges tál, mely nemcsak szép, de ünnepi illatot is teremt a lakásban.

Szegfűszeg és fahéj  - a narancs remek kiegészítői
Egyszerű, de nagyszerű

Kell hozzá narancs, egész szegfűszeg, egy szép fatál, szárított gyümölcsök és fűszerek.

Két vagy három narancsot díszíts ki egész szegfűszegekkel - szurkálhatod össze-
vissza vagy mintát kialakítva, szinte bárhogy jól mutatnak az illatos kis tüskék. Díszítheted különböző szárított gyümölcsökkel, bogyókkal, fahéjrudakkal és csillagánizzsal.

Ha ezzel megvagy, helyezd el a narancsokat egy szép tálon, ha még színesebbé szeretnéd tenni, tegyél a tálra apró fenyőágakat is.

Ezt is szeretjük