Így spórolj meg ezreket a karácsonyi vásárlás alkalmával!
Légy okos, és zárd az év végét egy szép summát tartalmazó bankszámlával!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Karácsonykor minden forint számít, hiszen ilyenkor majdnem annyit kiadsz különféle, számodra nem túl hasznos tárgyakra, mint amennyit egész évben magadra költöttél. Ha szeretnéd úgy zárni az évet, hogy a bankszámládon még legyen egy kis tartalék, használd trükkjeinket a bevásárlások alkalmával!

Ne ugorj be elsőre!

Az ünnepek közeledte egyenes arányban van a karácsonyi akciókat hirdető táblák betűjének nagyságával. November elején még csak kisebb szórólapok és néhány szavas internetes reklámok jelzik, hogy bizony, most olcsóbban vásárolhatsz, ha szemfüles vagy, ám, ahogy közeledik a december, az üzletek kirakatán megjelennek a 10, 20, sőt, akár 70%-ot is ígérő nagy, piros feliratok is, hogy még a gyengén látók is tisztában legyenek a hihetetlennek tűnő lehetőséggel.

De, ha valóban élelmes és talpraesett vagy, nem ugrasz be elsőre ezeknek a kiírásoknak. Ugyanis előfordul, hogy ugyanaz a termék - még akár egy bevásárlóközponton belül is - teljesen más árral van felcímkézve. Az áraküzletenként változnak, tehát, ha spórolni szeretnél, érdemes az idődet arra fordítani, hogy ugyanazt a terméket keresve bejárj több boltot is. Meg fogsz lepődni, hogy a szép csizmának, amit édesanyádnak kinéztél az egyik helyen, a csillagos eget verdesi az ára - természetesen kedvezményesnek hirdetve -, a másikon viszont teljesen reális összeget kérnek érte. Ne ugorj be az első kedvező lehetőséget reklámozó feliratnak, előfordulhat, hogy még annál is van olcsóbb!

Húzd le a kártyád!

Bár hihetetlennek hangzik, az egész éves pénzköltésnek is vannak előnyei. A kedvezményes kártyák, melyeket eddig csak a pénztáros kezébe nyomtál, most új értelmet nyerhetnek, hiszen a hosszú hónapok során összekuporgatott pontokat, melyeket a bevásárlás vagy éppen a méregdrága tankolás során gyűjtöttél, ügyesen levásárolhatod, vagy ajándékokra válthatod.

Attól függően, hogy milyen típusú kártyáid vannak, és mennyiszer használtad őket a vásárlások alkalmával, dekorkozmetikumokhoz, ruhaneműkhöz, technikai tárgyakhoz, de akár plüssállatokhoz is olcsóbban hozzájuthatsz. Ez lehet, hogy darabonként nem jelent nagy összegeket, de, ha összeadod az így megtakarított pár száz forintokat, hamar rájössz, hogy sok kicsi ebben az esetben sokra ment.

Használd a netet!

Még manapság is sokan ódzkodnak az internetes vásárlástól, pedig semmi félnivalóra nem ad okot a böngészőn keresztüli pénzköltés, ráadásul nagyon hasznos is lehet. Persze az előre utalásnak vagy éppen a bankkártyaszám megadásának megvannak a maga veszélyei, ugyanakkor egyre több olyan üzlet van, ahol ezek nélkül, az áru megtekintését követően postai utánvétellel is fizethetsz. Ez így egészen biztonságos, nem beszélve arról, hogy nem csak az utánajárás idejét spórolhatod meg magadnak, hanem forintok tömegét is.

A legtöbb bolt egész évben 10-20% közötti akciókat hirdet, ha a netes formában vásárolsz náluk, de karácsony környékén ezek a díjak akár a 90%-os arányig is felkúszhatnak.

A könyvesboltok, ékszerboltok, de még a technikai cikkeket árusító üzletek is képekkel és minden lényeges információt felsorolva reklámozzák a termékeiket, hogy minden kérdésedre választ kapj. Sőt, egyre gyakoribb, hogy online telefonos szolgáltatásuk is van, ahol pillanatok alatt kideríthetsz bármit, ha mégsem érezted teljesnek a tájékoztatást.

Made in USA

Szintén az internetnek hála, már nem muszáj kizárólag a hazai felhozatalból válogatnod. Számos külföldi termékkereső oldal, mint például az Amazon vagy az E-bay, lehetőséget ad arra, hogy a csekély postaköltség és az országba behozatal megfizetésével akár külföldről is megrendelhesd a hőn áhított ajándékokat. És, hogy ez miért éri meg? Mert gyakran még ezeknek a plusz költségeknek a kifizetésével is olcsóbban hozzájuthatsz egyes darabokhoz, mint akkor, ha itthon vásárolod meg őket, nem beszélve arról, hogy a kínálat is többnyire szélesebb.

Egy jó tanács

Nevetségesen hangzik, de azzal is spórolhatsz, ha nem hagyod az utolsó pillanatra az ajándékok beszerzését. Ilyenkor ugyanis már sokkal kevesebb termék lakik a boltok polcain, és kapkodó, kétségbeeső vevőként hajlamos lehetsz arra, hogy levedd, ami elsőként a kezedbe kerül, függetlenül attól, hogy mennyibe is kerül.

Ti mikor kezditek a karácsonyi ajándékvásárlást?

Ezt is szeretjük