Csillogó hólabda keksz
Várd ezekkel a csábító hólabda kekszekkel a Mikulást. Celofánba szépen becsomagolva karácsonyi ajándék is lehet.
A pillekönnyű, vajas hólabda kekszek igazi különlegességek az ünnepi asztalon. Kezdd rögtön dupla adaggal, különben megeshet, hogy a gusztusos sütik előbb elfogynak, mint ahogy kihűlnének.
Hólabda keksz
Hozzávalók 20 darabhoz
- 2 bögre liszt
- 1 bögre vaj
- 0.5 bögre porcukor
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 mokkáskanál só
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
Keverd habosra a szobahőmérsékletű vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral. Fokozatosan adagold hozzá a sóval vegyített lisztet, és dolgozd össze. Akkor jó, ha a tészta egynemű. Kézzel formázz a masszából kis golyókat, és rakd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 5-6 centi távolságra.
Tedd a labdákat 190 fokra előmelegített sütőbe, és nyolc perc alatt süsd őket világosbarnára. Vigyázz, ha túlsütöd, a tészta kiszárad. Önts egy tálba porcukrot, és még forrón jól hempergesd meg benne a golyókat. Hagyd őket kihűlni. Ha szükséges, még egyszer forgasd meg a hólabdákat a cukorban.