A tökéletes karácsonyi habkarika receptje - Így készítik a cukrászok

Ajándékba, karácsonyfára vagy csak az ünnepi asztalra is tökéletes lesz, ha így készíted el.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mesésen finom habkarika nélkül nem is igazi a karácsony. Ezt a tradicionális édességet nemcsak a gyermekek imádják, de egy kis színezést követően akár a karácsonyfa díszeiként is használhatók, sőt, remek saját készítésű ajándékok is lehetnek a nagyinak. A siker garantált, bármilyen formában is tálalod.

habcsok1

Színes habkarika

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 2 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • negyed citrom leve
  • 4 g étkezési keményítő
  • 3-4 csepp ételszínezék - ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A friss tojásokat vedd ki a hűtőből lehetőleg egy órával a készítés előtt, hogy könnyebben felverhetőek legyenek! Ezt követően a sütőt melegítsd elő 80°C-os hőmérsékletre! Egy tálba üsd a tojásfehérjéket, majd kezdd el azokat verni! Közben fokozatosan, kis adagokban add hozzá a cukrot, majd a citromlevet is, és folytasd a felverést egészen addig, amíg egy kemény masszává nem áll össze! Ha színes habcsókokat szeretnél, a fentiek után cseppents bele néhányat az ételszínezékből is! Ezután csillagos habzsák segítségével tetszés szerint nyomkodj karikákat vagy halmokat a sütőpapírral bélelt sütőlapra! Tedd be az előmelegített sütőbe, és hagyd száradni két órán keresztül! Miután elkészültél, egy kis csokit is rácsurgathatsz, így még látványosabb lesz a végeredmény.

Ezt is szeretjük