A tökéletes karácsonyi habkarika receptje - Így készítik a cukrászok
Ajándékba, karácsonyfára vagy csak az ünnepi asztalra is tökéletes lesz, ha így készíted el.
Mesésen finom habkarika nélkül nem is igazi a karácsony. Ezt a tradicionális édességet nemcsak a gyermekek imádják, de egy kis színezést követően akár a karácsonyfa díszeiként is használhatók, sőt, remek saját készítésű ajándékok is lehetnek a nagyinak. A siker garantált, bármilyen formában is tálalod.
Színes habkarika
Hozzávalók 12 darabhoz
- 2 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- negyed citrom leve
- 4 g étkezési keményítő
- 3-4 csepp ételszínezék - ízlés szerint
Elkészítés:
A friss tojásokat vedd ki a hűtőből lehetőleg egy órával a készítés előtt, hogy könnyebben felverhetőek legyenek! Ezt követően a sütőt melegítsd elő 80°C-os hőmérsékletre! Egy tálba üsd a tojásfehérjéket, majd kezdd el azokat verni! Közben fokozatosan, kis adagokban add hozzá a cukrot, majd a citromlevet is, és folytasd a felverést egészen addig, amíg egy kemény masszává nem áll össze! Ha színes habcsókokat szeretnél, a fentiek után cseppents bele néhányat az ételszínezékből is! Ezután csillagos habzsák segítségével tetszés szerint nyomkodj karikákat vagy halmokat a sütőpapírral bélelt sütőlapra! Tedd be az előmelegített sütőbe, és hagyd száradni két órán keresztül! Miután elkészültél, egy kis csokit is rácsurgathatsz, így még látványosabb lesz a végeredmény.