Ne dobd ki a narancs héját!

Gyönyörű dekorációkat mutatunk narancsból

Ez a gyümölcs minden háztartásban megtalálható karácsonykor.

A narancs illata elválaszthatatlanul hozzátartozik az ünnep hangulatához. Semmi nem idézi fel jobban a gyermekkorok karácsonyi idilljét, mint amikor fenyő- és citrusaroma terjeng a levegőben, miközben mézeskalács vagy bejgli sül a konyhában. A narancsnak nem csak az ízletes húsát vagy egészségmegőrző levét használhatod fel. A megmaradt héjakból olyan egyedi dekorációkat készíthetsz, amelyek nagy sikert aratnak a vendégeid körében. Az sem utolsó szempont, hogy minden narancsos dísz potpourriként is funkcionál majd, hiszen ontja magából a finom gyümölcsös aromát.

Egyszerű és látványos ez a narancskoszorú, melyet külső kapukra is rakhatsz kopogtatóként. Így az érkező vendégek orrát belépéskor megcsapja a gyümölcsbe tűzdelt szegfűszeg és csillagánizs illata.
salttree.net
 

Fotó: salttree.net

A narancs héjából gyönyörű formákat szaggathatsz süteménykiszúróval. Kivágás után tűzdeld meg fűszerekkel, majd rakd a darabokat egy zsírpapírra, amit a radiátorra vagy meleg helyre helyezz. Kiszáradás után csodálatos, illatos és természetes karácsonyfadíszeid lesznek.
 

Fotó: nadelundgabel.wordpress.com

Ha a sütés-főzés során csak a narancs levére volt szükséged, illatozó gyertya- vagy mécsestartót készíthetsz a maradékból. Ha kiszáradt a gyümölcs héja, tömd ki egy kis nedves betűzőszivaccsal. Ebben fixen megáll a gyertya és a mécses is.

Fotó: Wonderful DIY

Szép és egyszerű asztali díszt készíthetsz narancsból. Halványan rajzold rá a vonalakat a gyümölcsre, melyek mentén kikarcolod a mintát vagy betűzöd a szegfűszeget. A kész darabokat helyezd egy tálba, és tobozzal, fenyőággal dekoráld.

Fotó: www.simplebites.net

A vékony szeletekre vágott narancsot szárítsd ki, radiátorra vagy konvektorra helyezve egy papírtálcán. Számtalan felhasználási módjából az egyik az, hogy középen áthúzol egy selyemszalagot, és egyéb természetes növényeket vagy terméseket rögzítesz mellé. Ilyen lehet a babérlevél vagy a fahéjrúd. Karácsonyi díszként, dekorációként és ajándékként is felhasználhatod.

Fotó: Homebnc

Még mindig nem késő piros bogyós gyümölcsöket gyűjteni, és a csipkebogyó úton-útfélen megtalálható. Ha vannak szárított narancskarikáid, azokat különleges girlandra fűzheted fel. A nagyon vékony huzal vagy damil is megteszi. Kombináld a különféle anyagokat, a narancs és a bogyók mellett például jól mutat a rozmaringágacska.

Fotó: DIY Magazine

Ha narancs, akkor sütemény

A legfinomabb karácsonyi sütikhez nélkülözhetetlen a narancs aromája. Mutatjuk, hogy mit süss az ünnepre!

A legfinomabb karácsonyi sütemények receptjei

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük