Fűszeres sültkrumpli-szeletek
A te fűszeres sült krumplid is lesz olyan finom, mint amilyet az adventi vásárokban kapsz.

Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

beauty and style

Ultrafinom nyári smink 50 felett: halványítja a mimikai ráncokat, mégsem túlzás »

Ez a szezon legnőiesebb rövidnadrágfazonja: karcsúsítja a derekat, és centiket lecsal a csípőből »

Éveket letagadhat a 45-ből: Kate Moss új frizurája telitalálat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha rengetegen állnak a karácsonyi forgatagban a krumpliárus előtt, ne várakozz, hanem menj haza, és készítsd el a népszerű csemegét az alábbi recept szerint. A fűszeres sült krumpli rengeteg változata ismert, de ez az egyik legfinomabb.

Fűszeres sült krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 nagy krumpli
  • 2 evőkanál tengeri só
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • oregánó
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat mosd meg jó alaposan, még kefével is megdörzsölheted őket, majd vágd azonos nagyságú cikkekre. Egy nagy tepsibe önts olívaolajat, és fektesd bele a krumplikat. Nyomd rájuk a fokhagymát, ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával, szórd meg oregánóval, és locsold meg olívaolajjal. Rázogasd meg egy kicsit.

A tepsit fóliázd le, és 20-30 percig süsd 190 fokon. Ha már puha a krumpli, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. Fokhagymás tejföllel, salsa szósszal, bármilyen mártogatóssal még finomabb.

Ezt is szeretjük