Meseszép, illatos karácsonyfadísz, amihez csak 2 dolog kell - Kézügyesség nem szükséges
Pillanatok alatt elkészíthető ez az illatos, helyes karácsonyfadísz, ami csak úgy árasztja magából az ünnepi hangulatot!
Karácsonykor szinte minden háztartásban előkerülnek a tárolóból a régi, jól bevált díszek, de ha idén szeretnéd egy kis különlegességgel feldobni a fát, vagy az ajtókra is akasztanál valamilyen egyszerű, mégis mutatós dekorációt, akkor akár saját magad is készíthetsz néhány illatos, felfüggeszthető dekoremelet.
Fahéjgyurma házilag
A fahéjgyurma nevéhez híven úgy működik, mint a hobbiboltban kapható gyurma, vagy a sógyurma (amiről korábban itt írtunk), könnyen formázható, bármilyen alakúra elkészítheted. Alapanyagainak hála viszont nemcsak szép, hanem még pompás illata is van.
Keverj össze egy bögre almaszószt 3/4 bögrényi fahéjporral. Ha túl ragacsos a massza, adj hozzá még egy kis fahéjat, ha pedig túl száraz, akkor egy kis almaszósszal tudod folyékonyabbá tenni. Mintha csak süteménytésztát készítenél, sodrófával nyújtsd ki ezt a masszát - jó ötlet két sütőpapír közé helyezni, hogy ne ragadjon hozzá. Ezután a kedvenc sütiformáiddal szaggasd ki a kívánt alakokat belőle, és a tetejüket lyukaszd ki. 2 órán keresztül süsd őket 100 fokon, a lényeg, hogy az összes nedvesség eltűnjön belőlük. Miután elkészültek, hurkolj át a lyukakon egy-egy madzagot.
Ha ez nem lenne elég, fehér festékkel cukormázat is imitálhatsz rajtuk, illetve megszórhatod őket csillámmal is. Éveken át elállnak és megőrzik az illatukat ezek a finom karácsonyfa- vagy ajtódíszek, amik ajándékként is megállják a helyüket.
Olvass tovább: bébikönnyű, mégis látványos koszorú illatos mézeskalácsból
Ezt a koszorút pillanatok alatt el tudod készíteni mézeskalácsból.
Bébikönnyű, mégis látványos koszorú illatos mézeskalácsból: nagyszerű ez a trükk
Ezt a koszorút pillanatok alatt el tudod készíteni mézeskalácsból.
Elolvasom(Képek forrása: Getty Images Hungary.)
OLVASD EL EZT IS!
- karácsonyi dekoráció
- csináld magad