Ennek az ajándéknak hónapok múlva is örülni fognak

Nem akarsz könyvet vagy kozmetikumot ajándékozni? Valami ötletesebbet szeretnél? Íme!

karacsonyi-ajandek-doboz
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha idén szívesen meglepnéd szeretteidet valami kreatív ajándékkal, de csak nem akar körvonalazódni a fejedben a dolog, segítünk kicsit.

Akit megajándékozni szeretnél, szívesen bíbelődik saját készítésű dolgokkal? Lepd meg olyasmivel, melynek csak az alkatrészei vannak meg, a végeredményt ő maga készíti el. Lehet, hogy erre csak hetek-hónapok múlva kerít sort, így kétszer is örül majd az ajándékodnak.

karacsonyi-ajandek

the DIY box

A the DIY box nevű oldal azon elképzelés alapján jött létre, miszerint a saját készítésű dolgok barátságosabbá, meghittebbé teszik az otthont. Ha te magad varrtad a függönyt, festettél mintákat az ágyra, valószínűleg, ahogy rápillantasz az ablakra vagy a fejtámlára, eszedbe jut majd, és büszkén gondolsz rá, hogy ettől lett egyedibb, otthonosabb a lakásod.

Ezen gondolatmenet nyomán a kaspótól az újságtartón át a kávéfőzőig többféle kész csomag közül választhatsz a the DIY box oldalán. Az innen rendelt ajándékok összes alkatrészét megkapod egy dobozban, a megajándékozottnak pedig nincs más dolga, mint összerakni, lefesteni az általad kiválasztott tárgyat. Ha tudod, hogy szeret főzőcskézni, vagy gyakran néz filmeket tableten, tökéletes ajándék lehet egy összeszerelhető tabletállvány, de, ha még iskolába jár, örülhet egy saját kezűleg elkészíthető tolltartónak is.

Irány a hobbibolt!

Ha nem tudsz választani a fentiek közül, érdemes körülnézni a hobbiboltok kínálatában is karácsony előtt. Itt ugyanúgy beszerezhetsz alkatrészeket, melyekből, aki kapja, maga készítheti el az ajándékot. Az elmúlt években egyre kedveltebbek az üveglencsés ékszerek, melyeknek megalkotása nem nagy ördöngösség, viszont igazán kellemes, kreatív időtöltés.

A Kreatív Hobby oldalán például találsz olyan medál- vagy kitűzőalapot, melybe magad választhatsz mintás üveglencsét. Természetesen a medálhoz találsz megfelelő láncot is - mely lehet például bőrből vagy szalagból.

A cikk az ajánló után folytatódik

Akit megajándékoznál, szereti a szép vázákat, gyertyatartókat? Üvegfestékkel akár maga is készíthet ilyet. Nincs szükség másra, mint egy sima felületű, átlátszó vázára, gyertyatartóra, valamint üvegfestékre vagy gélpasztára - esetleg ecsetre. Nézz körül itt, és válassz megfelelő alapanyagot hozzá, a többi már az ajándék gazdáján múlik.

Ezt is szeretjük