Készíts békebeli betlehemest a gyerekekkel: egyszerűek, nekik is menni fog

Jó móka az egész családnak, és kedves dekoráció a gyerekszobába.

betlehem 5-c
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A betlehemi jelenet minden karácsony kedves és meghitt kelléke és dísze. A szeretetre, a család fontosságára és az ünnep lényegi mondanivalójára emlékeztető csoportot gyerekekkel is el lehet készíteni.

A drága és komoly szobrokból álló Jézus születése szcéna helyett vidám és gyerekekhez illő formákkal készíthetitek el. Az alapanyag szinte bármi lehet.

A gyerek örömmel vesz részt benne

Érdemes körülnézni a konyhában, a varródobozban vagy a régi kacatok és limlomok között, hiszen sok mindent fel lehet használni. A kompozíciók nagy részét a gyermek egyedül is el tudja készíteni, ha azonban a család közösen munkálkodik, az nagyobb örömet jelent. A kis Jézus születésének története, az apró jászol megálmodása, a három királyok jellegzetességei mind-mind csodálatos délutánt vagy estét szereznek a szülőnek és gyereknek egyaránt, és fogékonyabbá teszik a kicsiket a karácsony lényegi mondandójának megértésére.

A galériában a legegyszerűbben kivitelezhető ötleteket mutatjuk be. Az eredmény dísze lehet a gyerekszobának vagy a nappalinak. 

Ezt is szeretjük