Csodaszép adventi koszorúk mézeskalácsból: nagyon mutatósak, és isteni az illatuk

Készíts te is bájos adventi koszorút mézeskalácsból, ötleteket adunk hozzá.

GettyImages-1182938421
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mézeskalácssütés a legtöbb családban a karácsonyi hagyományok fontos részét képezi. Ez nem is csoda, hiszen az ízletes édesség hetekig eláll, gyönyörűen díszíthető, ráadásul isteni illattal tölti meg az egész lakást. 

Mézeskalácsból ráadásul mutatós karácsonyfadísz, sőt még bűbájos adventi koszorú is készíthető. Utóbbit érdemes lehet kipróbálnod, ha idén is nekilátsz a sütésnek.

Csodaszép koszorúk mézeskalácsból

Alábbi válogatásunkból öleteket meríthetsz, és bár sok koszorú talán bonyolultnak tűnik, ez leginkább a nagyon ügyes, már-már művészi díszítésnek köszönhető. A ragasztáshoz is fontos a fényes és kemény cukormáz, ehhez itt találsz leírást. Az alapot úgy formálhatod, ahogy neked tetszik: lehet téglalap vagy kör alakú, összeillesztheted vagy dekorálhatod sütikiszúróval szaggatott formákból is. Kísérletezz szabadon, hiszen a végeredmény úgyis szívet melengető lesz. 

Ha nincs jól bevált mézeskalács-recepted, próbálj ki egy régi, jól bevált, puha variációt. A koszorú alapjánál érdemes kicsit vastagabbra hagyni a tésztát, hogy stabil legyen a kompozíció.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary. Ajánlóképek forrása: Pinterest.)

Ezt is szeretjük