A legvidámabb télapós képeslapok a neten
Küldd el te is!
Animált, interaktív és vicces lapok tucatja várja, hogy Mikulás napján valakinek meglepetést okozz velük!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A nálunk december 6-án érkező Mikulás eredetileg a vallásos hagyományhoz kötődő Szent Miklós népies alakja. Mára azonban ezt a régi, püspökruhás figurát szinte teljes egészében kiszorította a modern Télapó, ez a pocakos, szakállas öregúr, akinek lételeme a viccelődés és bolondozás. Ezzel párhuzamosan az internetet is elárasztották a télapós őrültségek és a humoros képeslapok, szerencsére van bőven miből szemezgetni.

Lehet, hogy a Mikulás-várás a kicsik nagy eseménye, de, hogy egy vicces télapós üzenetnek a felnőttek is ugyanúgy örülnek, az biztos!

Mozgalmas és interaktív lapok

A nemzetközi üzenetküldésre szakosodott ICQ weboldal nagyon ért a Mikulás témájának variálásához. Nem túlzás azt állítani, hogy virtuális képeslapjai a világháló gyöngyszemei, nehéz is csak párat kiemelni közülük.

A színes, szélesvásznú képeslapok közül az egyik legmozgalmasabb a nemes egyszerűséggel csak Merry Christmas! címen futó lap, melyen a táncoló Mikulás és rénszarvasai épp világ körüli, ajándékosztó útra indulnak.

Az animált képeslap elküldése előtt - a Jingle Bells klasszikus dallamára - még ki is választhatod a kívánt földrészt, majd a jobboldali Edit and Send feliratra kattintva begépelheted rövid üzeneted.

A Drop a Xmas Gift nevű képeslap is nagyon ötletes, hiszen egy komplett kis játékra invitálja a címzettet. A virtuális bolondozás lényege, hogy a címzett - a kurzorral navigálva a Télapó szánját - minél több csomagot kézbesítsen.

A virtuális ajándékosztás csak ujjgyakorlat, nem verseny, úgyhogy címzetted akkor is elolvashatja az üzeneted, ha egyetlen ajándékot sem tud célba juttatni.

Az ICQ táncoló brigádja
A Télapó Supermannel találkozik a ICQ-n
Mikulás-buli az E-Card-on
Az E-Cardon akár egy csiga is lehet Mikulás

Régi kedvencek és klasszikus viccek

Az angolszászoknál a Mikulás-nap és a karácsony egy és ugyanaz. Nálunk viszont elkülönül a két ünnep, ezért a magyar képeslapküldő portálok is külön kategóriába sorolják a télapós lapokat. Az E-Card közel húszféle képeslapot kínál Mikulásra, statikust és animáltat vegyesen. A jellegzetes, rajzolt képeslapok között szinte nincs is komoly, mindegyik a humorra, az ötletes grafikára, a poénos animációra épít.

Évek óta listavezető kedvenc például a rénszarvasokkal táncoló Mikulás. A lapokhoz egyébként meglepően bőbeszédű, 5000 karakteres üzenetet csatolhatsz, sőt, előzetesen időzítheted is a kiküldésüket. Ha késésben vagy a télapós ajándékokkal, vagy előre tudod, hogy aznap este még biztosan nem kerül semmi a szeretteid csizmájába, a Mikulásnak öltözött, vánszorgó csiga képeslapjával vicces formában felkészítheted a címzettet a helyzetre.

Ha pedig még a képeslapkeresés idejére sem szeretnél elkattintani a Femináról, egy klikk, és máris vidám télapós lapjaink között találod magad.

Villámlapok és egymondatos poénok

A Szívküldi.hu magyar nyelvű Képeslapröptetője is sokféle télapós lapot kínál, hat oldalon keresztül böngészhetsz a statikus és animált, hagyományos és humoros képeslapjai között. A repülő szárnyán fennakadt Mikulás és rémült rénszarvascsapata például az egyik kedvencünk, de enyhén illuminált, táncoló-éneklő Télapóból sincs hiány.

Testépítő Télapót küldhetsz az E-galamb.hu-ról
Cuki Mikulás az E-galamb.hu-n

Az oldal nagy előnye egyébként, hogy a szokásosnál jóval több testre szabási lehetőséget nyújt, sőt, lapodhoz zenét is csatolhatsz, ha úgy tartja kedved. Az egyedire formált képeslap kiküldését időzítheted, ha pedig beikszeled a Tértivevény melletti négyzetet, visszajelzést is kapsz megérkezéséről.

Az E-galamb.hu portál nem nyújt ennyi opciót, de a vicces Mikulás-lapok között itt is kedvedre válogathatsz. A statikus, rajzolt lapok többsége egyszerű, de ötletes, ráadásul öt gyors kattintással ki is lőheted őket az éterbe. Csak jelöld ki a kívánt lapot, gépeld be a címeket és a szöveget, és máris úton van meglepetésed a címzetthez.

Ezt is szeretjük