A legízletesebb szaloncukrok körképe
Teszteltük, így ajánljuk
Nem könnyű megtalálni a szaloncukor-kínálat legfinomabb darabjait, de segítünk!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fenyőfa nem is ragyog igazi fényében, ha nincs rajta szaloncukor. Manapság nagyon könnyű rossz, már-már állott ízű édességet vásárolni, ezért teszteltünk négy variációt, hogy biztosan megtaláld azt, ami neked is ízelni fog.

A régi idők ízei

A Bonbonetti vajkaramellás szaloncukrában nem csalódhatsz, ha szereted a karamella édes, krémes ízét. A fenyőfára akasztható kis édesség ugyanis teljesen visszaadja azt az ízvilágot, amit a retro vajkaramella képvisel - talán emlékszel még rá a falun tartott búcsúk idejéből, amikor a nagyinál nyaraltál.

A márka kakaós étbevonómasszába mártott szaloncukra remekül egyensúlyozza a talán túlontúl is édes ízvilágot, így itt az idő, hogy te is vegyél belőle egy adagot, amit felakaszthatsz a fára. A 380 grammos kiszerelés ára boltonként változó, de körülbelül 800 forintba kerül.

Isteni műmarcipán

A Milka terméke ugyan nem nyerte el tetszésünket a Mikulás-csokik tesztelése során, ezért a három lépés távolságot tartva került sor a marcipános Milka szaloncukor megkóstolására. Szerencsére a csalódás élménye ezúttal elmaradt, még annak ellenére is, hogy ez nem hagyományos marcipán, azaz nem mandulából, hanem barackmagbélből, vagyis percipánból készült.

A márkától jól megszokott ízvilág köszön vissza az édességből minden formában - végre nem hiányzik az a tipikus krémes és édes aroma, ami a Milka sajátja. Az étcsokoládéba mártott szaloncukrok nem túl édesek, és pont annyira ízesítették őket, ami még nem tartozik a gejl kategóriába. A 338 grammos doboz ára 1700 forintba kerül, ami a többi felvonultatott szaloncukorhoz képest egészen drága.

Retro élmény

A Nosztalgia szaloncukor a régmúltba repít vissza, amikor még felcsillanó szemmel surrantál a fenyőfa jótékony takarásába, hogy kinyisd, majd üresen visszacsomagold a szaloncukorpapírokat. A konyakmeggyel és trüffelkrémmel töltött tejcsokoládés szaloncukor - ahogyan a neve is mutatja - egyértelműen nosztalgiára sarkall, a szájban elolvadó mennyei ízek teljesen visszarepítenek a múltba.

Az egyetlen hibája az édességnek, hogy a konyakmeggy ízében inkább csak a meggyet, nem annyira az alkoholt lehet érezni, de még így is annyira finom, hogy ez az apróság eltörpül a sok pozitívum mellett. A 400 grammos kiszerelés ára 1500 forint körül mozog, üzlettől függően.

Zselés kedvenc

A Szerencsi csokoládémárka szaloncukrával is találkozhatsz a boltok polcain. A zselés ízesítés valószínűleg téged is a gyerekkorodra emlékeztet, amikor még megállás nélkül habzsoltad a karácsonyi édességet. Az íz az évtizedek alatt sem változott semmit, a citromos és narancsos szaloncukor még mindig ugyanolyan finom, mint régen volt.

A zselé szerencsére nem ragad, könnyedén szétolvad a szádban, de ami a legjobb, hogy nincs az a mű utóíze, ami manapság a zselés szaloncukrokra nagyon jellemző. A 350 grammos csomag ára 900 forint.

Neked melyik szaloncukor-ízesítés a kedvenced?

Ezt is szeretjük