4 mesebeli csokibolt a fővárosban
Csakis csokiimádóknak
Ha te is édességfüggő vagy, látogass el egy csokiboltba, ahol az ajándékokat is beszerezheted.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kerek, szögletes, édes vagy keserű, töltött vagy töltetlen, igazából teljesen mindegy, hiszen Gombóc Artúr óta tudjuk, hogy a csokinak nincs olyan fajtája, amit ne lehetne szeretni. Jól tudják ezt a fővárosi csokikuckók tulajdonosai is, akik az ünnep közeledtével olyan finomságokat készítenek, amelyek nemcsak az ízlelőbimbókat ejtik rabul, de felmelegítenek és jókedvre derítenek.

Ha csak te szeretnél a karácsonyi forgatagban egy kis jutalomfalatban részesülni, akkor is jó választás lehet a csokiboltokat meglátogatni, ám ajándéknak sem utolsó egy jól megválasztott, különlegesen ízesített bonbon, díszcsomagolásban.

Csokoládia

Habár a Charlie és a csokigyárban szereplő édességüzem óriási útvesztőjében talán csak maga Willy Wonka tudott kiigazodni, a 11. kerületben megbúvó aprócska csokimennyországban nincsenek szerteágazó labirintusok, csak és kizárólag csokoládé, méghozzá minden mennyiségben.

A Csokoládiának keresztelt kisebbfajta édességország családi vállalkozásként működik. A csoki iránti tiszteletüknek köszönhetően olyan prémium alapanyagokkal dolgoznak, amelyek mellőznek mindenfajta tartósítószert, adalékanyagot és mesterséges színezéket. A manufaktúra kézzel gyártott termékei között olyan finomságokat találhatsz, mint a táblás csokik több tucatnyi változata, az illatozó bonbonok, valamint a csokival gazdagított sütemények széles repertoárja.

A bolt úgy van kialakítva, hogy szerzeményedet ott is elfogyaszthatod, de ha ajándékba szánod a mesés édességeket, akkor díszcsomagolást is kérhetsz.

Jancsi és Juliska

A Jancsi és Juliska csokoládéboltnak már a neve is elárulja, hogy nem egy átlagos, tömegtermékeket áruló üzletről van szó, hanem egy mesebeli kisházról, amely ebben az esetben nem mézeskalácsból, hanem csokiból készült.

A főváros szívében elhelyezkedő üzletben az édességek széles skáláján válogathatsz. A tej- és étcsokik, bonbonok, pralinék, trüffelek, olvasztott csokicsodák mellett sok más finomságot is megkóstolhatsz, méghozzá prémium minőségben, ugyanis a bolt ügyel rá, hogy csakis minőségi termékeket árusítson. Ezenkívül gondoltak a tej-, laktóz- és gluténérzékenységben szenvedőkre is, számos olyan terméket kínálnak, ami az ő igényeiket is kielégíti. Ha nem tudsz betelni a kakaóbabból készített, mesés édességekkel, sőt, még egy pohár okosan megválasztott bort is legurítanál melléjük, akkor látogass el a Jancsi és Juliskába.

Rózsavölgyi csokoládé

A rusztikus és egyben ünnepi stílusú kirakat már önmagában becsábítja a mellette elhaladókat, ám a Rózsavölgyi csokoládé a garancia arra, hogy itt nem holmi kakaómasszákat árusítanak. Az V. kerületben elhelyezkedő, aprócska üzletben a cég dolgozói maguk dolgozzák fel a kakaóbabot, amit a legjobb ültetvényekről szereznek be, biztosítva a minőséget.

Különleges ízesítésű bonbonjaik, magvakkal gazdagított és mintával körbefuttatott csokitábláik, drazséik, csokiszobraik és más specialitásaik önmagukért beszélnek. Szinte képtelenség üres kézzel távozni a csokibirodalomból, ahol akár karácsonyra is bevásárolhatsz szeretteidnek - hiszen ki ne örülne egy kis édességnek, pláne akkor, ha igazi színvonalat képviselő termékről van szó?

Mozart-Souvenir

A Mozart név olyan minőséget képvisel a csokoládégyártás területén, amelyre lehetetlen nemet mondani. Ennek szellemében a Mozart-Souvenir üzletlánc polcai roskadoznak a legjobb, legízletesebb csokiktól, amelyek ugyan nem kímélik a pénztárcádat és az alakodat, mégsem lehet róluk lemondani, hiszen nemcsak az ízlelőbimbóidat kényeztetik, de látványnak sem utolsók.

A táblás csokik, bonbonok, trüffelek és marcipánok mellett kávét, teát, sőt, cukorkát és kekszet is forgalmaznak az üzletben. Ezek egytől egyik a legnagyobb nevek termékei, például a Lindté, a Mirabelé vagy éppen a Stollwerké. Ráadásul karácsony előtt a választék mindig nagyobb, és a legtöbb finomságot kisebb kiszerelésben is megvásárolhatod, hogy ne kelljen a félhavi fizetésedet otthagyni a boltban. Ha valami különlegességgel lepnéd meg valamelyik barátnődet vagy családtagodat karácsony alkalmából, a közel hatezer csoki között biztosan megtalálod a kedvedre valót.

Melyik csokimárka a kedvenced?

Ezt is szeretjük