18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A nők szerint ezt rontja el a legtöbb férfi a szexben - Borzasztóan zavarónak tartják

Férfiakat és nőket kérdeztek meg arról, miben hibázik a másik nem a leggyakrabban az ágyban. Íme, a legzavaróbb dolgok listái.

Zavaró szokások a szexben

Az ágyban szinte mindenkinek eltér egy kicsit az ízlése, mást tartanak izgatónak, más mozdulatokra, más tempóra van szükségük ahhoz, hogy a legintenzívebb gyönyört élhessék át. Éppen ezért lenne fontos a pároknak rendszeresen és nyíltan beszélni a szexről: hogy megosszák egymással, mire kell számukra ahhoz, hogy igazán jó legyen az együttlét.

El kell mondani a másiknak, hogy mi okoz erőteljes élvezetet, de azt is, hogy mi az, amin változtatni kellene, mert kellemetlen vagy éppen zavaró. Sokan sajnos nem mernek őszintén mesélni a párjuknak a vágyaikról, a véleményükről, akármennyire is fontos lenne. Egy kutatás pont erre az esetre próbált segítséget nyújtani. Arról kérdezték az embereket, mit ront el a másik nem a legtöbbször az ágyban.

A férfiak legzavaróbb hibái a szexben a nők szerint

Az Illicit Encounters nevű oldal kétezer netező véleményét kérte ki a témában, majd pedig listázták azokat a hibákat, melyeket a nők, és azokat is, amelyeket a férfiak tartanak a legzavaróbbnak. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindenki elköveti őket, ám figyelmeztető, elgondolkodtató tanácsként szolgálhatnak. A hölgyek szerint a pasik a következő tíz hibát követik el a leggyakrabban: a legsúlyosabbtól rangsorolták őket.

 • Kihagyják, elsietik az előjátékot,
 • előbb jutnak a csúcsra, mint a párjuk,
 • ügyetlenkednek,
 • megpróbálnak csúnyán beszélni, de túl nyersen teszik,
 • elfeledkeznek a kommunikációról és az intimitásról a szex során, illetve utána,
 • szex után rögtön elalszanak,
 • megjegyzéseket tesznek a nő testére,
 • azt hiszik, tudják, mit akar a partnerük,
 • nem figyelnek a másik jelzéseire,
 • csak a fizikai kapcsolatra koncentrálnak, az érzelmire nem.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

A leggyakoribb női hibák a pasik szerint

Talán senki számára nem meglepő, hogy a férfiak listája szinte teljesen eltért a hölgyekétől. Ők nagyrészt más szokásokat tartanak zavarónak. A pasik a következő női hibákat jelölték meg a leggyakoribbnak:  

 • nem kezdeményeznek szexet,
 • mindig csakis sötétben akarnak szeretkezni,
 • színlelik az orgazmust,
 • túl sokat beszélnek,
 • sosem szeretnének semmi újat kipróbálni,
 • megemlítik, az előző párjuk mit hogyan csinált az ágyban,
 • túlgondolják a szexet,
 • túlságosan félénkek,
 • azt hiszik, hogy a férfinak mindig van kedve a szeretkezéshez,
 • túl sokat aggódnak amiatt, hogy néznek ki.

A szakértő véleménye

Ezek a listák felhívhatják a figyelmet a problémákra, melyeket a leginkább őszinte kommunikációval lehet orvosolni. A feleknek nem szabad tartani attól, hogy mit szól majd a másik, hanem kedvesen, semmiképpen sem bántóan el kell mondani, mi az, amin változtatniuk kellene. Ezt a néhány zavarónak tartott viselkedést ugyanis könnyedén ki lehet iktatni.

Sammi Cole szex- és párkapcsolati szakértő hangsúlyozta, számos oka lehet annak, ha valaki nem kívánja már annyira az együttléteket. Az is előfordulhat, hogy ezek a hibák okozzák a gondokat, így mindenképpen beszélni kell róluk. Először is, valami pozitív kijelentéssel, dicsérettel érdemes kezdeni, majd felhozni azt, hogyan lehetne még jobb, mi az, amit máshogy kellene csinálni. A legjobb pedig, ha az illető ilyenkor konkrét ötleteket, tanácsokat ad, majd hozzáteszi, ezekkel még élvezetesebb lehetne számára a szex. A hibáztatást, a veszekedést és a bántó hangnemet viszont mindenképpen kerülni kell. Ha pedig az egyik fél elmondta, mire vágyik, a szakértő szerint javasolt megkérdeznie párját, számára mitől lehetne még jobb az együttlét.

Hatásos vágyfokozó ételek

A szexuális vágyat néhány étel is felerősítheti. Ha egy igazán forró estére vágytok, a következőkből érdemes falatozni vacsorára: nemcsak finomak, de erős afrodiziákumok is.

A 10 leghatékonyabb szerelmi vágyfokozó étel, ha egy igazán forró estére vágysz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük