Prostituáltból vált a gengszterek királynőjévé: Virginia Hill az alvilág legbefolyásosabb bűnözőit csavarta az ujja köré

Virginia Hill nem véletlenül nyerte el a gengszterek királynője címet, kacifántos életútja során az alvilági körök kiemelkedő figurájává vált.

virginia hill
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A prostitúcióra az egyik legősibb szakmaként is hivatkoznak, Amerikában sem volt új keletű, olyannyira, hogy az 1905-ös bevándorlási törvény alapján egyedülálló nőként magasabb kvótát kellett fizetni a letelepedésért - így próbálták csökkenteni a bordélyházak számát és a prostitúciót.

A Woman's Christian Temperance Union ténykedésének köszönhetően, akikhez az alkoholtilalom is fűződik, 1910 és 1915 között szinte minden államban betiltották a prostitúciót. Ilyen történelmi környezetben, 1916-ban született meg Virginia Hill, aki már 15 éves korában házasságra lépett, és 1933-ban, csupán 17 évesen Chicagóba költözött férjével. 

Virginia Hill, a gengszterek királynője

Gyerekként Virginia Hill tíz testvérével élt együtt Alabamában, Amerika turbulens, azaz erősen hullámzó időszakában. 14-15 évesen hagyta ott az otthonát részeges apja miatt, aki állandóan abuzálta őt, a testvéreit és az édesanyját is. Odáig fajult közöttük a konfliktus, hogy hétéves korában forró kolbászzsírral égette meg az apját, hogy védekezzen ellene.

GettyImages-2032072

A fiatal nő először pincérnőként dolgozott a chicagói világkiállítás idején a maffia működtette San Carlo olasz étteremben, szerény fizetését prostitúcióval egészítette ki. Ekkor figyelt fel rá Joseph Epstein, szerencsejátékos és bukméker, aki pénzügyi tanácsadóként szerette volna segíteni a nő életét, de felröppentek arról is hírek, hogy egymás szeretői lettek - annak ellenére, hogy úgy tartják, Joseph Epstein a saját neméhez vonzódott. Mindenesetre elterjedt nézet, hogy ők ketten szoros kapcsolatot ápoltak, Epstein egyenesen a Flamingó becenevet ragasztotta Virginia Hillre hosszú, kecses lábai miatt. 

Végül a nő a férfi hatására belekeveredett a Szindikátus vérkeringésébe, azaz az Amerikai Egyesült Államokban élő olasz és zsidó származású szervezett bűnözési csoportok szövetségébe. Nemcsak a maffia tagjainak szeretője volt, hanem futárként, azaz hírnökként, küldöncként is dolgozott az alvilágban. Úgy tartották róla, hogy éles memóriával rendelkezett, értett a diplomáciához, és mindig tudta, hogyan érdemes viselkednie ahhoz, hogy elérje, amit akar - ha kellett, akkor szűkszavú volt, máskor sokat fecsegett.

Még a bűnüldöző szervek is arra a következtetésre jutottak, hogy Virginia Hill feltehetően a szervezett bűnözés egyik központi hírszerző figurája lett. Később a "Sebhelyesarcú" Al Capone unokatestvérét is megismerte, Charles Fischettit, aki összekötötte egy másik maffiacsaláddal, a LucianókkalEkkor vált Joe Adonis szeretőjévé Virginia Hill, pusztán taktikai szempontból. Később ebben a famíliában ismerkedett meg Benjamin "Bugsy" Siegellel, akivel olyan románc alakult ki, amit még meg is filmesítettek.

virginia

Virginia Hill igazi gengszterkirálynővé nőtte ki magát. Tudott fegyvert használni, közben elbűvölő személyisége volt, gyönyörűen nézett ki, és mindenek felett piszkosul meggazdagodott. A kor női irigykedtek rá, a férfiak fantaziáltak róla - a hatósági szervek emberei pedig próbálták nyakon csípni.

Szinte mindenhol belefolyt az alvilági életbe, New Yorkban, Chicagóban, Los Angelesben, Las Vegasban. Olyan sokat tudott a Szindikátusról, hogy a keleti-parti maffia szervezete egy-két elejtett információjától összedőlt volna, mint egy kártyavár.

A külsejét, vonzerejét és tehetségét pénzmosásra és lopott áruk értékesítésére használta fel, így tudott magasabbra emelkedni, mint bármely más nő az alvilágban. A visszaemlékezésekben olyan USA-beli maffiózókkal tartották egyenrangúnak, mint Meyer Lansky, Joe Adonis, Frank, Costello, Johnny Rosselli, Charles és Joe Fischetti, Tony Accardo, Frank Nitti, William Alderman, Jack Dragna és a leghíresebb, Benjamin "Bugsy" Siegel.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

Victoria Hill New Yorkban és Los Angelesben is összetalálkozott Bugsyval, majd Hollywoodban kötöttek ki. Nem volt elméletileg szerelmes a férfiba, ezt is egyfajta küldetéseként tekintette, hogy befolyását kiterjessze rá. Soha nem derült ki, hogy igaz szerelem kötötte-e őket össze, mert Bugsy Siegel átvette a Flamingo Hotel és Casinót, ami megpecsételte a sorsát.

Az eredetileg 1,2 millió dolláros építési költségek hirtelen 6 millió dollárra emelkedtek, ami feldühítette Siegel finanszírozóit. 1947-ben meggyilkolták, ezután Victoria Hill Európába ment, majd később visszatért Amerikába. Mivel megsértette a törvényt a nő is, azért 1951-ben körözést adtak ki ellene.

Estes T. Kefauver tennessee-i demokrata szenátor 1951-ben vizsgálatot indított a maffia ellen. Behívatták Victoria Hillt is, aki nercbundában, selyemkesztyűben és díszes kalapban jelent meg, mintha csak egy filmsztár lenne. A kérdésekre színes, szórakoztató történetekkel válaszolt, melyekben részletezett különböző barátokat, akiktől ajándékot és pénzt kapott.

Arra a kérdésre, hogy ezek a bizonyos férfibarátok hogyan keresték a pénzüket, Hill azt mondta, „senkiről sem tudott semmit”. Elmesélte viharos kapcsolatát Siegellel, és elmondta, hogy egy Las Vegas-i szállodában látta utoljára.

GettyImages-515332630

A tárgyalás után repülőre pattant, és elmenekült az országból, hogy kikerülje az Internal Revenue Service adócsalási vádját, hiszen 500 ezer dollárt költött el úgy, hogy nem fizetett utána adót.

Ezután az FBI 3. legkeresettebb személyévé vált. A hátralévő életét Európában, méghozzá az Ausztriában lévő Salzburg városában töltötte egyetlen gyerekével, Peter Hauserrel, aki felszolgálóként dolgozott. 1966-ban, 49 éves korában bekövetkezett halála tisztázatlan. Egyesek úgy tartják, hogy gyógyszertúladagolás végzett vele, mások szerint viszont meggyilkolták. Sem cáfolni, sem bizonyítani nem tudták azóta sem, mindenesetre neve örökké beleivódott a világ legbefolyásosabb bűnözői közé.

A történelem híres szeretői

Olykor nemcsak a császárnék és királynők, hanem történelmi alakok szeretői is nagy befolyással voltak a történelem alakulására.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük