A 15 legszexibb ruhadarab
A divatdiktátorok célja minden korban megteremteni a szexis nőt. Néhány fordulópont azonban örökre beírta magát az erotikatörténetbe.

Dia

Spencer fűzőAz 1920-as évek divatja azt diktálta, hogy egy nő teste sehol se domborodjon. A szigorú, egész alakos fűzők jótékonyan szabályozták a kényesebb részeket is, így biztosítva az eszményi nőalakot.

Spencer fűző

Az 1920-as évek divatja azt diktálta, hogy egy nő teste sehol se domborodjon. A szigorú, egész alakos fűzők jótékonyan szabályozták a kényesebb részeket is, így biztosítva az eszményi nőalakot.

Dia

Marilyn Monroe ruhájaAz erotikus divat története elválaszthatatlan a fotózástól, hiszen a legemlékezetesebb pillanatok enélkül nem is léteznének. Különösen igaz ez Marilyn Monroe nevezetes villantására, ami nemcsak neki, de hófehér ruhájának is nagy népszerűséget szerzett.Kapcsolódó hír:A gyönyörű Marilyn Monroe utolsó fotói »

Marilyn Monroe ruhája

Az erotikus divat története elválaszthatatlan a fotózástól, hiszen a legemlékezetesebb pillanatok enélkül nem is léteznének. Különösen igaz ez Marilyn Monroe nevezetes villantására, ami nemcsak neki, de hófehér ruhájának is nagy népszerűséget szerzett.

Kapcsolódó hír:
A gyönyörű Marilyn Monroe utolsó fotói »

Dia

Bugyogóból bugyiA legszexibb női ruhadarab a táncosnők ruhái alatt született meg. Amikor ugyanis a hölgyek járták a kán-kánt, egyre kevésbé számított csábítónak a szoknya alól kivillanó, hosszú szárú bugyogó, így kénytelenek voltak valami bujábbat kiötleni. Az 1940-es évekre már a hétköznapi nő ruhatárában is megjelent a kicsi, de szexi alsónemű.

Bugyogóból bugyi

A legszexibb női ruhadarab a táncosnők ruhái alatt született meg. Amikor ugyanis a hölgyek járták a kán-kánt, egyre kevésbé számított csábítónak a szoknya alól kivillanó, hosszú szárú bugyogó, így kénytelenek voltak valami bujábbat kiötleni. Az 1940-es évekre már a hétköznapi nő ruhatárában is megjelent a kicsi, de szexi alsónemű.

Dia

Mainbocher fűzőHorst P. világhírű fotós neve elválaszthatatlan a Vouge női magazintól. Ezt a képet a nőiesség, és a szépségért vállalt gyötrelem szimbólumáról a II. világháború előestéjén készítette, majd sokáig nem fényképezett többet.Kapcsolódó cikk:4 kegyetlen, életveszélyes szépségápolási praktika »

Mainbocher fűző

Horst P. világhírű fotós neve elválaszthatatlan a Vouge női magazintól. Ezt a képet a nőiesség, és a szépségért vállalt gyötrelem szimbólumáról a II. világháború előestéjén készítette, majd sokáig nem fényképezett többet.

Kapcsolódó cikk:
4 kegyetlen, életveszélyes szépségápolási praktika »

Dia

HarisnyaA vastag, rayonból készült harisnyák után történelmi pillanat volt, amikor 1940-ben megjelent a nejlon harisnya. Ez végre pimaszul karcsúnak mutatta az egyre rövidülő szoknya alatt a női lábat.

Harisnya

A vastag, rayonból készült harisnyák után történelmi pillanat volt, amikor 1940-ben megjelent a nejlon harisnya. Ez végre pimaszul karcsúnak mutatta az egyre rövidülő szoknya alatt a női lábat.

Dia

Maidenform melltartóA tipikus kúp alakú melltartót ma már csak a '70-es évek amerikai álomképébe tartozó angyali háziasszonyain látni. Pedig a kultikus darab valaha nemcsak divat-, de reklámtörténelmet is írt. A híres azt álmodtam kampány bizonyította: a fehérnemű úgy is lehet nőies és csábító, ha kényelmes.Kapcsolódó cikk:4 szexi tipp, hogy te legyél a férfiak kedvence »

Maidenform melltartó

A tipikus kúp alakú melltartót ma már csak a '70-es évek amerikai álomképébe tartozó angyali háziasszonyain látni. Pedig a kultikus darab valaha nemcsak divat-, de reklámtörténelmet is írt. A híres azt álmodtam kampány bizonyította: a fehérnemű úgy is lehet nőies és csábító, ha kényelmes.

Kapcsolódó cikk:
4 szexi tipp, hogy te legyél a férfiak kedvence »

Dia

Jane Reussel és a push-upJane Russel, bár nem tartozott a kiskeblű hölgyek közé, A törvényenkívüli című film plakátján nem maguktól domborodnak ilyen feszesen mellei. 1943-ban, ebben a filmben viselte először a szexi nő leghatásosabb fegyverét: a push-up melltartót, amit Howard Hughes rendező ötlött ki a számára.

Jane Reussel és a push-up

Jane Russel, bár nem tartozott a kiskeblű hölgyek közé, A törvényenkívüli című film plakátján nem maguktól domborodnak ilyen feszesen mellei. 1943-ban, ebben a filmben viselte először a szexi nő leghatásosabb fegyverét: a push-up melltartót, amit Howard Hughes rendező ötlött ki a számára.

Dia

Szőkék előnybenMarilyn Monroe és Jane Russel, a kor két szexikonja egyszerre a vásznon: többről nem is álmodhatott az '50-es évek férfiembere. Az pedig, hogy szexi táncosnőként fűzőt idéző ruhába bújtak, már csak hab volt a tortán, és egyben a divattörténelem emlékezetes pillanata.Kapcsolódó képgaléria:Minden idők 16 legszexisebb nője »

Szőkék előnyben

Marilyn Monroe és Jane Russel, a kor két szexikonja egyszerre a vásznon: többről nem is álmodhatott az '50-es évek férfiembere. Az pedig, hogy szexi táncosnőként fűzőt idéző ruhába bújtak, már csak hab volt a tortán, és egyben a divattörténelem emlékezetes pillanata.

Kapcsolódó képgaléria:
Minden idők 16 legszexisebb nője »

Dia

Kis fekete ruhaMinden nő tudja, hogy a kis fekete ruha a csábítás kelléktárának alapdarabja. Az örökérvényű modellt Coco Chanel, a fiús szabásvonalairól híres, korszakalkotó divattervező álmodta meg, de a nőiesség szimbólumává Audrey Hepburn tette 1961-ben, az Álom luxuskivitelben című filmmel.Kapcsolódó cikk:A 4 legszexibb, pasivadító női ruhadarab »

Kis fekete ruha

Minden nő tudja, hogy a kis fekete ruha a csábítás kelléktárának alapdarabja. Az örökérvényű modellt Coco Chanel, a fiús szabásvonalairól híres, korszakalkotó divattervező álmodta meg, de a nőiesség szimbólumává Audrey Hepburn tette 1961-ben, az Álom luxuskivitelben című filmmel.

Kapcsolódó cikk:
A 4 legszexibb, pasivadító női ruhadarab »

Dia

Mondrian ruhaA '60-as éveknek nem volt elég a már önmagában is kacér miniruha, Yves Saint Laurent még tovább ment. 1965-ben divattörténelmet írt azzal, hogy a kortárs művész, Mondrian stílusában kimért négyzetekkel látta el egyenes szabású ruháját. A darab így minden nőies vonalat elrejtett, mégis, a korábbi fűzők divatjával szemben pimaszul lezser és rövidke volt.

Mondrian ruha

A '60-as éveknek nem volt elég a már önmagában is kacér miniruha, Yves Saint Laurent még tovább ment. 1965-ben divattörténelmet írt azzal, hogy a kortárs művész, Mondrian stílusában kimért négyzetekkel látta el egyenes szabású ruháját. A darab így minden nőies vonalat elrejtett, mégis, a korábbi fűzők divatjával szemben pimaszul lezser és rövidke volt.

Dia

MiniszoknyaMary Quant, a '60-as évek merész stílusú divattervezője tette világszerte híressé a miniszoknyát. Az apró ruhadarab eddig sosem látott merészséggel engedi látni a női domborulatokat, és egészen a mai napig az egyik legkedveltebb női ruhadarab.Kapcsolódó cikk:A miniszoknya-viselés 3 súlyos következménye »

Miniszoknya

Mary Quant, a '60-as évek merész stílusú divattervezője tette világszerte híressé a miniszoknyát. Az apró ruhadarab eddig sosem látott merészséggel engedi látni a női domborulatokat, és egészen a mai napig az egyik legkedveltebb női ruhadarab.

Kapcsolódó cikk:
A miniszoknya-viselés 3 súlyos következménye »

Dia

Gaultier-fűzőJean Paul Gaultier a '80-as években a kúpos és a kosaras melltartó vegyítésével alkotta meg ezt a szexi, de vagány modellt. Nem véletlen, hogy az exkluzív fűzőt Madonnára álmodta, hiszen a poptörténelem örökösen megújuló dívája a kihívó, erotikus divatban is mindig az élen jár.Kapcsolódó hír:Átlátszóban parádézott a vasalt arcú Madonna »

Gaultier-fűző

Jean Paul Gaultier a '80-as években a kúpos és a kosaras melltartó vegyítésével alkotta meg ezt a szexi, de vagány modellt. Nem véletlen, hogy az exkluzív fűzőt Madonnára álmodta, hiszen a poptörténelem örökösen megújuló dívája a kihívó, erotikus divatban is mindig az élen jár.

Kapcsolódó hír:
Átlátszóban parádézott a vasalt arcú Madonna »

Dia

FarmerAmikor az egyenjogúságért folytatott küzdelem idején a nők nadrágot húztak, kétségtelenül nem a nőiesség jegyében tették azt. A divattervezők azonban mindenből ki tudják hozni a legszexibbet: Calvin Klein félmeztelen farmerreklámjai bebizonyítják, hogy a szűk ruhadarab is lehet ellenállhatatlanul nőies.

Farmer

Amikor az egyenjogúságért folytatott küzdelem idején a nők nadrágot húztak, kétségtelenül nem a nőiesség jegyében tették azt. A divattervezők azonban mindenből ki tudják hozni a legszexibbet: Calvin Klein félmeztelen farmerreklámjai bebizonyítják, hogy a szűk ruhadarab is lehet ellenállhatatlanul nőies.

Dia

Tanga, a legszexibb bugyiCsak az 1990-es évekre jutott odáig a divat, hogy a falatnyi bugyik sem számítottak arcátlannak. A szexuális forradalom a női ruhatárnak is kedvezett: a szép, csábító tangák megjelenésével többé nem marad takarásban az egyik legszebb domborulat, a popsi sem.Kapcsolódó cikk:A legszexibb, pasiőrjítő fehérneműk körképe »

Tanga, a legszexibb bugyi

Csak az 1990-es évekre jutott odáig a divat, hogy a falatnyi bugyik sem számítottak arcátlannak. A szexuális forradalom a női ruhatárnak is kedvezett: a szép, csábító tangák megjelenésével többé nem marad takarásban az egyik legszebb domborulat, a popsi sem.

Kapcsolódó cikk:
A legszexibb, pasiőrjítő fehérneműk körképe »

Dia

Frances Bean Cobain és a papa kardigánjaAz első videoklipek jelentették a következő fordulópontot a divatban. A recsegős hangú drogos zenészek révén immár olyan ruhadarabok váltak kultikussá, amelyek inkább egy életszemlélet megtestesítői voltak. Frances Bean Cobain 2006-ban Kurt Cobain híres kardigánjában állt modellt az Elle-nek, immár hivatalosan is a divattörténelem részévé téve apja kultikus göncét.

Frances Bean Cobain és a papa kardigánja

Az első videoklipek jelentették a következő fordulópontot a divatban. A recsegős hangú drogos zenészek révén immár olyan ruhadarabok váltak kultikussá, amelyek inkább egy életszemlélet megtestesítői voltak. Frances Bean Cobain 2006-ban Kurt Cobain híres kardigánjában állt modellt az Elle-nek, immár hivatalosan is a divattörténelem részévé téve apja kultikus göncét.
Ezt is szeretjük
Fotó: