Változtatnál a kapcsolatodon? 3 kérdés, amit tegyél fel magadnak még az új év előtt

Az év végén érdemes számvetést készíteni a párkapcsolatodról.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Még az új esztendő beköszönte előtt érdemes visszatekintened a múltra a párkapcsolatod szempontjából. Kérdéseink megkönnyítik a dolgod - válaszold meg őket!

Mik a jövő évi legfontosabb kapcsolatkitűzéseid?

Az első kérdés, amit mindenképpen fel kell tenned önmagadnak, az, hogy mit is vársz pontosan a kapcsolatotoktól - nemcsak az új évben, hanem a következőkben is. Hosszú távú terveid vannak a pároddal - esküvő, gyerekvállalás, közös élet -, vagy ez is csak egy megálló az igazihoz vezető úton? Talán nehéznek tűnik megválaszolni a fentieket, ám ily módon ki fog kristályosodni benned, hogy mit akarsz.

Határozd meg pontosan, hogy melyek azok a kihívások, amelyeknek eleget szeretnél tenni az új évben, és nem csak a közös jövőtöket illetően. Azt is tisztáznod kell, hogy te magad milyen szerepet szeretnél betölteni a kapcsolatban.

Mi az, amit az elmúlt évben megvalósítottatok?

Készíts egyfajta leltárt a múlt évetekről, vegyél számba mindent, a legapróbb eseményeket is. Azzal, hogy áttekinted, mit hagytatok magatok mögött, azt is megláthatod, melyek azok a felmerülő problémák, amelyeken dolgoznotok kell. Sőt, ily módon pontosabb képet kapsz arról is, hogy miként alakul a kapcsolatotok a továbbiakban - például ugyanarra tartotok-e a társaddal.

Szeretnéd, ha változna a helyzet? A fenti lista ebben is segítséget nyújt, hiszen kristálytisztán megmutatja, mennyi és milyen energiát fektettetek a kapcsolatba. Elképzelhető, hogy sokkal inkább pozitív irányt vesznek a dolgok, de sajnos arra is rádöbbenhetsz, hogy egy olyan jövő után sóvárogsz, amihez nem a jelenlegi kapcsolatod jelenti az utat.

Hogyan tudnék javítani a jelenlegi helyzeten?

Függetlenül attól, hogy mennyire szeretnéd a kapcsolatodat megújítani, az első és egyben legfontosabb lépés a kommunikáció. Ha nem adsz hangot mindannak, ami bánt vagy csak idegesít, akkor nem juthattok egyről a kettőre. Természetesen ne szemrehányást tégy a párodnak, hanem üljetek le beszélgetni, mint két felnőtt ember. Figyelj a másik reakcióira, és bátran kérdezz rá arra is, van-e olyasmi, ami esetleg neki nem tetszik. Ne edd magad csendben, az nem vezet sehová.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A másik kulcsfontosságú tényező a kompromisszumkészség. Ha egyikőtök sem enged a huszonegyből, akkor az nemhogy nem visz előre, de akár vissza is vetheti a kapcsolatotokat. Ha valamiben nem egyezik meg a véleményetek, próbáljatok egyezkedni, ez is elengedhetetlen ismérve a jó párkapcsolatnak.

Neked milyen terveid vannak az új évben a kapcsolatodat illetően?

Ezt is szeretjük