6 romantikus film az utóbbi 10 évből, amit a pasid is imádni fog!

Megkérdeztük őket

Nem minden romantikus filmtől akadnak ki a pasik. Tuti befutók!

Ha egy film elég vicces, elég fantáziadús, illetve eléggé eltér a kliséktől, akkor máris nagyobb érdeklődéssel ül le melléd a pasid egy romantikus, összebújós filmnézésre a kanapén. Most összegyűjtöttük azokat a filmeket, melyekkel nem foghatsz mellé! Szórakoztatóak, ugyanakkor megindítóak, így a párod is élvezni fogja őket, miközben te is kedvedre elmerülhetsz a romantikus érzelmekben.

Válogass az alábbi listából az esti filmezésekhez! Segítségképpen azt is odaírtuk, a film hány pontot kapott a legnagyobb filmes portál, az imdb.com látogatóitól.

Nász-ajánlat

The Proposal - 2009

New York egyik legnagyobb kiadójának munkamániás és rideg vezető szerkesztőjének, a kanadai Margaretnek meggyűlik a baja a bevándorlási hivatallal, ezért arra kényszeríti asszisztensét - akinek leghőbb vágya, hogy maga is szerkesztő lehessen -, vegye őt el feleségül a zöldkártya miatt. Azonban a hivatal teszt elé állítja az állítólagos párt, ezért mindent meg kell tudniuk egymásról. Nincs mit tenni, Andrew és főnöke elutaznak a fiú családjához Alaszkába, hogy a családi hétvégén kiokosodjanak a vizsgára.

- Sandra Bullock nem a kedvencem, de a barátnőm rábeszélt erre a mozira, amit egyáltalán nem bántam meg, sőt! Nem számítottam rá, de még én is többször felnevettem, és a végén - tán nem szégyen - én is ugyanúgy drukkoltam a párosnak, mint az ízig-vérig romantikus barátnőm - vallotta be Henrik (28).

Főszereplők: Sandra Bullock, Ryan Reynolds
Imdb pontszám: 6,7 /10

Nász-ajánlat
Lódító hódító

Lódító hódító

The Invention of Lying - 2009

Képzelj el egy olyan világot, amelyben nem létezik hazugság. Az emberek mindig kimondják az igazat, és a párválasztás pusztán logikus, genetikailag indokolt döntések mentén zajlik.

Elég unalmasan hangzik, de szerencsére megbolydul ez a szürke világ, mikor Mark Bellinson rájön, hogy valótlan dolgot is állíthat. Ráadásul mivel ennek a tudásnak csak ő van birtokában, így hirtelen hatalmas befolyásra tesz szert embertársai fölött. Ám az ő legfőbb célja, hogy megnyerje magának a csodás Anna McDoogles szívét.

- Ezt a filmet én mutattam meg a barátnőmnek, úgyhogy pont fordítva történt. A sztori egyszerűen zseniális, és hihetetlenül jól keverik a naivitást a szarkaszzmussal - mondja Laci (29).

Főszereplők: Ricky Gervais, Jennifer Garner
Imdb pontszám: 6,4 /10

Napos oldal

Silver Linings Playbook - 2012

Pat Solatano, az egykori középiskolai tanár összeroppan, mikor megtudja, hogy felesége megcsalja egyik kollégájával. Nyolc hónap pszichiátriai kezelés után hazaköltözik szüleihez, és azon töri a fejét, hogyan szerezheti vissza feleségét. Mindeközben Pat megismerkedik Tiffanyval, a titokzatos fiatal lánnyal, aki szintén egy nehéz időszakon igyekszik túl lenni. Tiffany felajánlja Patnek, hogy segít visszahódítani egykori kedvesét, de csak akkor, ha cserébe ő is segít neki elérni rég áhított célját.

- Ez végre egy olyan film volt, amit nem udvariasságból néztem meg. A két főszereplővel akkor ismerkedünk meg, mikor az életük kisiklik és igyekeznek újra egyenesbe kerülni. Ezzel az indítással pedig garantált, hogy nem lesz egy rózsaszín, hollywoodi tucatfilm a végére sem. Ráadásul a karakterek így sokkal emberibbek és szerethetőbbek, nem tökéletes, kikozmetikázott bábúkat látunk a vásznon, hanem húsvér embereket - mondja Gergő (34).

Főszereplők: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro
Imdb pontszám: 7,9 /10

Szerelmünk lapjai

The Notebook - 2004

Allie és Noah tizenévesek voltak, amikor találkoztak. Az első pillanattól kezdve különös szikra lobbant köztük, és a fiú megismerteti Allie-vel, milyen a teljes szabadság érzése. Azonban társadalmi különbségeik és a lány gazdag szülei közéjük állnak. Ám amikor néhány esztendővel később újra találkoznak, szerelmük újjáéled, és Allie-nek választania kell igaz szerelme és társadalmi rangja között.

- Végre egy film, amiben nemcsak azt mutatják meg, ahogy a két főszereplő összejön, hanem az egész életüket megismerjük. Látjuk, hogyan öregednek meg együtt, és hogy hogyan ápolja a férj idős feleségének egyre halványuló emlékezetét - mondja Csaba (27).

Főszereplők: Gena Rowlands, James Garner, Rachel McAdams
Imdb pontszám: 8 /10

Szerelmünk lapjai
Kedves John
Időről időre

Kedves John

Dear John - 2010

John Tyree halk szavú, jóképű, hivatásos katona az amerikai különleges alakulatnál. Az eltáv ideje alatt hazamegy Dél-Karolinába, hogy meglátogassa magányos édesapját, mikor a tengerparton meglátja Savannah Curtist, a gyönyörű, naiv és jómódú családból származó főiskolás lányt, aki a tavaszi szünetét tölti. Egymásba szeretnek és életük addigi legboldogabb két hetét töltik együtt, mely úgy tűnik, mindörökre eggyé kovácsolja őket.

- Tetszett, hogy a srác nem lökte állandóan a poénokat, a maga halkszavúságával sokkal hitelesebb volt. Örültem, hogy a barátnőm lát egy olyan főhőst, aki a kitartásával nyerte meg a lányt. Emellett szórakoztató volt a budapesti helyszínek beazonosítása, amik a filmben amúgy Oroszországot voltak hivatottak megtestesíteni - meséli Péter (30).

Főszereplők: Channing Tatum, Amanda Seyfried, Richard Jenkins
Imdb pontszám: 6,2 /10

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Időről időre

About Time - 2013

Egy újabb gyászos szilveszteri buli után a 21 éves Tim Lake megtudja, hogy családjának férfi tagjai képesek az időutazásra. Mikor ez kiderül számára, azonnal a lányoknál elért sikertelen próbálkozásait igyekszik helyrehozni.

Majd Londonba költözik a tengerparti Cornwallból, hogy ügyvédnek tanuljon, ahol megismerkedik a gyönyörű, de bizonytalan amerikai lánnyal, Maryvel. Egymásba szeretnek, aztán az időutazás miatt nem is találkoztak, aztán először találkoznak újra és újra, míg Tim minden részletet tökéletessé nem tesz, hogy végül elnyerje a lány szívét.

- Nem az a tipikus, csöpögős romkom, ami mindenhonnan folyik mostanában. Üdítően mentes a kliséktől, és semmi köze a szokványos forgatókönyvek váratlannak szánt, mégis untig ismert fordulataitól! - osztotta meg velünk véleményét Tamás (33).

Főszereplők: Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Bill Nighy
Imdb pontszám: 7,9 /10

Ezt is szeretjük