Az 5 legszebb szerelmesfilm, amit valaha láttunk
Íme, a legmeghatóbb szerelmesfilmek, amelyek nélkül nem múlhat el a Valentin-nap. Kuckózzatok be!

Február 14-e Bálint-nap, melynek anyáink valószínűleg még nem tulajdonítottak különösebb jelentőséget, ám az idő múlásával és az nyugati kultúra begyűrűzésével mára már itthon is a szerelmesek ünneplik kapcsolatukat ezen a napon.

Ha pároddal már túl vagytok az ajándékozáson, és kellőképp megünnepeltétek közös életeteket, üljetek le, és nézzetek meg egy jó romantikus filmet, a James Dean filmkölcsönző ajánlásával.

A szív hídjai

Úgy látszik, hogy Meryl Streep nagyon szereti azokat a történeteket, ahol egy átlagos életet élő, ámde csalfa asszony bőrébe kell belebújnia. Ebben a történetben ugyanis Francesca Johnson iowai háziasszony életének nagy kalandját ismerhetjük meg kedvenc színésznőnk tolmácsolásában. Madison County az átlagosnál egy hangyányit átlagosabb kis közösség, ahol nem nagyon történik semmi, egészen addig a napig, amíg a városba nem érkezik a National Geographic fotósa, Robert Kincaid, akit a jó öreg Clint Eastwood játszik.

Véletlenek szerencsés sorozata révén találkozik Francescával, akitől útbaigazítást kér, és tulajdonképpen meg is kapja azt, egy négynapos hatalmas - hogy is mondjuk - kaland formájában. Útravalóul pedig valami olyat őrizhet meg emlékezetében, amit sohasem fog elfelejteni.

Csokoládé

Lasse Hallström nevével valószínűleg mindenki találkozott már, aki a műfaj kedvelője, neve garancia a kellőképpen romantikus, de még a férfiak számára is fogyasztható, kellemes, könnyed szórakozásra.

2000-ben készült filmjében egy csendes francia kisvárosba kalauzol minket, ahol az élet megszokott menetét felforgatja egy új jövevény, Vianne  Juliette Binoche -, aki erkölcsi romlásba tervezi taszítani a települést, azzal a gonosz tervvel érkezett ugyanis, hogy csokoládéboltot nyit.

A kisközség polgárai hamar megkedvelik kis manufaktúráját, mindenki elégedetten merül el a csokoládék okozta élvezetekben. Természetesen a sikerrel ellenségek is járnak, megjelenik Reynaud grófja, aki meglehetősen vaskalapos életfelfogásának köszönhetően gyakorlatilag bűnként tekint az efféle élvhajhász életvitelre, és az üzlet felszámolását tervezi. Azonban, mivel romantikus filmről beszélünk, nyilvánvaló, hogy ez nem jön össze, és a szerelem megérkezik Vianne életébe, méghozzá Johnny Depp személyében.

Nem kellesz eléggé

Bizonyára mindenki találkozott már az elmúlt húsz-harminc év legnépszerűbb, sikertelen randikat követő szövegével: „Majd hívlak!”

Ez a film is nagyjából e mondat köré épül, illetve megpróbálja bemutatni, hogyan kerülhetőek el az ehhez nagyban hasonló szófordulatok.

Persze biztosra sosem mehetünk, ha párt keresünk, hiszen milliónyi oka lehet annak, ha két ember nem passzol, vagy épp nem jó pillanatban találkoznak, vagy csak simán kisiklik valami az első találkozáskor. Ezen buktatókról emlékezhettek meg, ha megnézitek a filmet, melyben gyakorlatilag az összes sztárt, aki épp ráért, felvonultatták az alkotók - a lista olyan hosszú, hogy belekezdeni is kár.

A távolság íze

Wong Kar-Wai a romantikus filmek keleti mestere, neki köszönhetjük ezt csodaszép filmet is, valamint többek között a Szerelemre hangolva című, már-már klasszikusnak mondható alkotást.

A történet főhősei Jeremy - Jude Law -, a kávézótulajdonos és Elizabeth - Norah Jones -, a kávézó egyik látogatója. A lány azonban nem jókedvében keresi fel rendszeresen a bárt: minden este expartnerét várja egykori törzshelyükön, hogy visszaadhassa neki a lakáskulcsokat. A várakozással töltött hosszú órák alatt rengeteget beszélgetnek Jeremyvel, akivel a társalgás egy idő után nem csupán baráti.

Ám egy szép napon a lány elköszön addigi életétől, útra kel, hogy újra rátaláljon igazi énjére. Kalandozásairól rendszeresen beszámol képeslap formájában, a fiú pedig epekedve várja hazatértét, hogy aztán majd jól egymásra találhassanak.

Két nap Párizsban

Alaptézis, hogy a környezetváltozás, egy utazás sokat lendíthet egy megfáradt kapcsolaton. Marion - Julie Delpy - és barátja, Jack - Adam Goldberg - is így tesznek: egy európai körutazással kívánják feldobni közös életüket. Az utazás során temérdek impulzus éri őket, ám a férfi őshonos New York-iként kissé idegenül mozog az öreg kontinensen, a megszokottól eltérő kultúrában.

Útjuk vége felé látogatnak el Párizsba, a lány szülővárosába, és nagyjából innentől törnek felszínre a problémák, melyek megoldását nagyban nehezíti egy gyomorrontás, a nő nem kevés exének felbukkanása, no meg persze a szülők különleges életmódja sem javít sokat a helyzeten.

Ezt is szeretjük