25 perces gyömbéres csirkemell fahéjas rizzsel
Ha extra, mégis könnyedén elkészíthető vacsorára vágysz Valentin napján, akkor próbáld ki különleges, vágyfokozó receptünket!

A gyömbér és a fahéj is afrodiziákum, melyeket már nagyon régen használnak a szerelmesek. Ráadásul amellett, hogy fokozzák a szenvedélyt, rendkívül finom fűszerek is.

Ha eddig nem tudtad, milyen különleges vacsorával lepd meg a párod Valentin napján, akkor készítsd el receptünket, amely igazán egyszerű, és hipergyorsan megvan.

Gyömbéres csirke fahéjas rizzsel

Hozzávalók a csirkéhez:

  • 5 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 csirkemellfilé
  • 2 tyúkhúsleveskocka
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt gyömbér
  • fél citrom
  • olaj
  • fehérbors

Hozzávalók a rizshez:

  • 30 dkg basmati rizs
  • 4,5 dl víz
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 egész fahéj

A hagymát aprítsd fel, majd pici olajon dinszteld meg. Szórd rá a gyömbért és a csíkokra vágott csirkemelldarabokat. Keverd össze alaposan és pirítsd meg. Amikor a hús puha, morzsold rá a leveskockákat, majd facsard rá a citrom levét. Ízlésed szerint fűszerezd az apróra vágott fokhagymával, illetve sóval, borssal. A tejfölt a liszttel és a vízzel keverd csomómentesre, locsold a puha húsra, végül pedig hagyd felrottyanni.

Az olajat öntsd egy lábasba és szórd rá a rizst. A fahéjat törd ketté, majd add hozzá. Ízlésed szerint sózd meg, és állandó kevergetés mellett néhány perc alatt forrósítsd fel. Öntsd fel forró vízzel az egészet, azután fedd le a tetejét. Amikor a rizs puha, szűrd le, és már tálalhatod is a kész csirkével.

Ezt is szeretjük