5 téma, amiről muszáj beszélni az eljegyzés előtt: kényesek, de szétzilálhatják a házasságot
Ezekről a témákról nem szabad megfeledkezni, ha boldog, jól működő házasságra vágynak a felek.

par beszelget
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahhoz, hogy egy házasság jól működjön, valamint tartós legyen, stabil és biztos alapokra kell, hogy épüljön. Ehhez pedig fontos megvitatni néhány lényeges, ám sokak által került, esetleg kényesnek tartott témát, ha ugyanis később ütköznek ki a problémák és a véleménykülönbségek, az veszélyt jelent a kapcsolatra is.

Ha boldog, hosszú házasságra vágynak a párok, a következőkről mindenképpen beszélni kell a lánykérés előtt. Segítenek eldönteni, van-e jövője a feleknek együtt, és megadják az irányt a közös élethez.

Pénzügyek

Az emberek nem szeretnek beszélni a pénzről, sokszor még a szerelmi viszonyokban sem jön szóba, sőt nem ritka, hogy a párok sokszor azt sem tudják pontosan, mennyit keres a partnerük. Landis Bejar terapeuta szerint azonban, mivel az anyagiak az élet minden területén jelen vannak, minden területére hatással vannak, nem szabad elfeledkezni a megvitatásukról.

par beszelgetes
Fotó: Luis Alvarez / Getty Images Hungary

Tisztában kell lenni egymás pénzügyi helyzetével, azzal, hogy hogyan akarják majd kezelni a pénzt a felek a házasság után - például külön vagy közös kassza - , kinek mit jelentenek az anyagiak, ki mire szeret vagy szokott költeni, és persze azt sem árt szóba hozni, hogy mennyire szólhatnak bele a partnerek egymás költekezéseibe.

Kulturális és vallási különbségek

Ha a felek eltérő kultúrából származnak, vagy más vallásúak, akkor ezt a témát sem szabad hanyagolni. A házasság után ugyanis már családként kell működniük, és meg kell birkózniuk ezekkel a különbségekkel, össze kell hangolniuk az életüket. Érdemes átbeszélni, hogy milyen tradíciókat, értékeket szeretnének átvinni a kapcsolatba, és azt is, hogy az esküvőt hogy lehet úgy megszervezni, hogy mindkettőjüknek megfeleljen.

A cikk az ajánló után folytatódik

A családtagok szerepe

Érdemes arról is beszélni, hogy a partnerek milyen gyakran látják saját családjukat, rokonaikat, milyen velük a kapcsolatuk, és milyen viszonyt szeretnének ápolni velük a jövőben. Például, ha valaki a szüleihez közel szeretne lakni, netán azt tervezi, hogy egy házba költözik velük, azt mindenképp tudnia kell a társának. Emellett azt sem árt érinteni, hogy ki milyen gyakran találkozik a családtagjaival, a hasonló látogatások ugyanis a közös életnek is a részei lesznek.

Gyerektéma

Landis Bejar kihangsúlyozta, a gyerektémát sem szabad elkerülni az eljegyzés előtt. Egyrészt beszélni kell arról, hogy akarnak-e gyereket a felek, hogy minél hamarabb kiderüljön, ha nem passzol össze a jövőképük, másrészt pedig arról is, hogy ha igen, hányat szeretne vállalni. Sőt a szakértő szerint még a nevelési stílusokat és a szülői lét kérdéseit is érdemes szóba hozni, hogy meglássák a szerelmesek, mennyire vannak egy hullámhosszon.

Őszintén a szexről

Bár itt nincs konkrét téma, de addig nem érdemes megejteni az eljegyzést, amíg a szerelmesek nem képesek őszintén, nyíltan beszélni a szexről, valamint a vágyaikról, fantáziáikról a másik előtt. A szeretkezés a kapcsolatok alappillére, és a hosszú évekig tartó viszonyoknál főleg nélkülözhetetlen, hogy a felek képesek legyenek beszélni arról, hogy mi a jó számukra, és arról is, hogy mi az, amit nem élveznek, vagy amin változtatni szeretnének. Ha ugyanis erre képtelenek, akkor kevés az esély arra, hogy kielégítő lesz a szexuális életük.

Innen tudja az esküvőszervező, hogy boldog lesz-e a házasság

Az esküvőszervezők az egész életüket szerelmesekkel töltik, így tudnak róluk egyet s mást. Látják a legrosszabb és a legjobb pillanataikat, sok nézeteltérést és konfliktust néznek végig, vagy segítenek megoldani, sőt gyakran a nagy nap után is tartják velük valamilyen formában a kapcsolatot. Mindezeknek köszönhetően az évek tapasztalatai alapján már meg tudják állapítani, hogy boldog és tartós lesz-e a házasság, vagy sem. Elárulták, melyek azok a jelek, amelyek arra utalnak, hogy a felek sokáig együtt maradnak majd.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük