5 aranyszabály az első randira
Régóta vagy szingli, ezért félsz a randizástól? Kánya Kata új könyvéből többek között megismerheted az első találkozás legfontosabb szabályait!

beauty and style
Top olvasott cikkek

„Neked írtam ezt a könyvet. Neked, aki több mint másfél millió társaddal együtt akaratod ellenére egyedül élsz, de nem tudod pontosan, mit is kéne tenned, hogy ez megváltozzon. Ebben a könyvben nincs lila köd. Csak érthető gyakorlati tanácsok, technikák és praktikák, tanulságos történetek sokasága majd’ húsz év tapasztalatából arról, mit tegyél, hogy végre megtaláld a társad.

Nem áltatlak, nehéz az út, amit kínálok, de hidd el, megéri. Ne bízz a Sorsban vagy a Véletlenben, vedd a kezedbe az életed és indulj neki! Segítek.” Ezekkel a sorokkal ajánlja új könyvét Kánya Kata műsorvezető, párkapcsolati tanácsadó. A Társtaláló - Ha nem tudod, miért vagy egyedül című könyv körbejár minden olyan lehetséges problémát, ami megakadályozhat abban, hogy boldog párkapcsolatban élj.

Az írónő alapvető gondolata, hogy ne várj a csodára, hanem vedd kezedbe a sorsodat, és ha keményen dolgozol a szerelemért, meg is fogod azt kapni. A mű ezen a hosszú és tanulságos úton kísér el, igaz történetekkel és önismereti tesztekkel fűszerezve. A következőkben Az első randi című fejezetből szemezgettünk.

Küzdd le a félelmet!

Azt tapasztalom, hogy sokan nagyon félnek az első randitól. Különösen igaz ez, ha valaki interneten vagy társkereső irodán keresztül ismerkedik. Úgy vágnak neki, mintha valami roppant terhet rakott volna rájuk az élet - így pedig nem fog menni! Van erre egy nagyon jó receptem. Lehet, hogy a férfiakkal nem túl tisztességes, de beválik. Azt szoktam javasolni a nőknek, hogy találkozzanak először egy-két olyan férfival, aki nem nagyon tetszik nekik.

Olyan ez, mint a sportban a bemelegítés. Még nem megy élesben, nincs tétje, de arra nagyon jók ezek a találkozások, hogy újra megerősödjenek azok a kommunikációs izmaid, amelyek az egyedül töltött évek alatt elpetyhüdtek. Laza leszel és kíváncsi, nem görcsölsz, hiszen nem akarsz megfelelni, csak beleszagolsz, milyen is ez az egész.

Apró részletek

Először is nagyon fontos, hogy olyan időpontot beszélj meg, amikorra kényelmesen odaérsz. Ha valamiért megcsúszik a napod, és rohansz a randira, stresszes állapotba kerülsz, pedig a legjobb benyomást akarod kelteni.

Szóval kalkulálj be mindent, hogy odaérve ne egy idegbeteg tájfutót lásson partnered, aki eltévedt, hanem azt gondolja, hú, de jó csaj vagy. A frizurádat, ruhádat ne aznap találd ki. Készítsd ki előző nap, amiben a legmagabiztosabbnak érzed magad, és a hajmosást se hagyd az utolsó pillanatra, hasonlóan a körömlakkozáshoz.

Gondolkodj férfiaggyal!

Ha egy férfi találkozik egy nővel, és megfelelő nevelést kapott, még az is elképzelhető, hogy mond néhány bókot. Azt tapasztalom azonban, hogy a nők nagy része nem tud mit kezdeni ezzel a gesztussal, hanem abban a pillanatban visszautasítja. Amikor megdicsér, milyen csinos vagy a ruhádban, ahelyett, hogy azt mondanád: Ebben? Hiszen ez egy ezeréves rongy!, mosolygva fogadd el a bókot, és ne bizonytalanítsd el saját kishitűségeddel, mert utána zavarban lesz, hogy mit mondhat és mit nem.

Ne menjen el a kedved a randitól azért, mert a férfi úgy tekint rá, mint egy állásinterjúra, tehát felmondja az egész életrajzát, kiemelve minden nagyszerű cselekedetét - legyen bár az olyan jelentéktelen, mint hogy a gimiben ő volt a legjobb kapus tesiórán.

Ez nem azt jelenti, hogy nem érdekled: épp ellenkezőleg. Bizonyítani szeretné, hogy érdemes rád. Ilyenkor finoman kapcsolódj be a monológba, észre fogja venni, hogy az este nemcsak róla szól.

Ami tilos

Bár lehet, hogy ez sokaknak alapvetés, de tapasztalatom szerint fontos figyelmeztetés, hogy a randi helyszíne semmiképpen ne legyen valamelyikőtök lakása. Különösen igaz, ha vakrandiról van szó. Vigyázz nagyon az alkohollal, a részeg nőnél nincs kiábrándítóbb. Egy elázott nő szétcsúszik, elveszíti a nőiességét, a méltóságát. Ha stresszes állapotban vagy, és egész nap nem ettél, akkor másképpen fog reagálni a szervezeted az alkoholra. Szóval ha általában három pohár bor után vagy spicces, most egy pohár elég lesz.

Ne vedd szívedre a visszautasítást!

Tudnod kell, hogy a kudarcok nem rólad szólnak. Előfordulhat, hogy találkozol egy nagyon helyes, intelligens pasival, istenien elbeszélgettek, a végén mégis azt mondja: ne haragudj, sok sikert kívánok, de nem téged kereslek. Rosszabbik esetben annyit bír kinyögni, hogy majd hívlak - kételyed ne legyen, ez is azt jelenti, hogy bocs, de nem.

Ám attól, hogy nem kellesz neki, te nem leszel se öregebb, se butább, se csúnyább, se szegényebb, se értéktelenebb, mint amilyen harminckét perccel korábban voltál, amikor leültél vele meginni egy kávét. Neki is megvannak a saját elképzelései, vágyai, értékrendje, ő pedig nem rád gerjed - de ez nem téged minősít.

Cikkünk  Kánya Kata Társtaláló - Ha nem tudod, miért vagy egyedül című könyve alapján készült.

Ezt is szeretjük