5 kérdés, amit tegyél fel a párod szüleinek az első találkozáskor - A szívükbe lophatod magad velük
Nemcsak a kínos csendet előzheted meg, vagy oldhatod fel velük, de még a szülők szimpátiáját is azonnal elnyerheted.

anyos apos
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A partner szüleivel való találkozás mindig fontos lépése a kapcsolatoknak, és általában pontosan ezért mindkét fél izgul ilyenkor egy kicsit. Ha nem jól sül el a dolog, az igencsak megnehezítheti a felek közös jövőjét, de akár a viszonyra is negatív hatást gyakorolhat. Természetesen mindenkinek az a legjobb, ha az anya, az apa és a barátnő megkedvelik egymást, ebben pedig az első benyomásnak hatalmas szerepe van. Ezért is érdemes előre felkészülni a találkára.

Lényeges, hogy beszélgess előtte a pároddal a szüleiről, kérdezz róluk alapvető információkat. Ezekkel gördülékenyebbé teheted a beszélgetést, és pluszpontot szerezhetsz velük. A kényes témákat, a politikát és a vallást javasolt ilyenkor kerülni, ám van néhány kérdés, amit a beszélgetéshez, annak környezetéhez igazítva szinte kötelező feltenni: ezekkel azonnal belophatod magad a szívükbe.

Hol nőttek fel?

A legtöbben szívesen beszélnek a szülővárosukról, a korai éveikről, ezek a témák pedig segítenek közös pontokat találni, és beszélgetést indítani. Ezért is jó, ha rákérdezel arra, hogy honnan származnak, hol nevelkedtek. Ebből látják majd, hogy érdeklődsz irántuk, kedves emlékeket ébresztesz bennük, megteremtheted köztetek a kezdeti kapcsolatot, ráadásul rengeteg más területre is terelheted a csevegést: az iskolákra, a szokásokra, a vicces kiskori történetekre, vagy bármire, ami csak eszedbe jut.

Ha azonban úgy érzed, nem szeretnék részletezni a dolgot, akkor ne faggatózz túlságosan, mert előfordulhat, hogy történt valami akkoriban, amiről nem akarnak mesélni.

Hogyan ismerkedtek meg egymással?

Bár sablonosnak tűnhet, a találkozásuk történetére is érdemes rákérdezni a partner szüleinél, ha még együtt vannak. Ezzel szintén érdeklődést mutatsz, megőrzöd a beszélgetés jó hangulatát, ráadásul tudat alatt idézel fel bennük pozitív érzelmeket, melyeknek köszönhetően szimpatikussá válsz számukra. Ráadásul Kelley Kitley pszichoterapeuta szerint, mivel az apa és az anya kapcsolata is formálja a gyermek felnőtt kapcsolatait, rengeteget tanulhatsz tőlük a párodról, és segíthetnek megfejteni a viselkedését.

A cikk az ajánló után folytatódik

Milyen volt a partner kicsiként?

A szülők általában azt akarják látni, hogy a barátnő szereti a fiukat, és minden érdekli őt, ami vele kapcsolatos. Ezért is olyan jó, ha kérdezgetsz tőlük a párodról. Faggasd őket arról, milyen volt kicsiként, mit szeretett a legjobban, mi volt a hobbija, miben volt tehetséges. A hasonló kérdések lehetőséget adnak nekik, hogy szeretett gyermekükről mesélhessenek, ez pedig jó érzéssel tölti el őket, ráadásul egyértelművé válik számukra, hogy valóban fontos neked. A legjobb, ha reagálsz is a történetekre, és megemlítesz néhány olyan esetet, amiket együtt éltetek át, és amik valamilyen formában a férfi pozitív tulajdonságaira világítanak rá. Így ugyanis még jobban megkedvelnek majd.

Mi a kedvenc családi hagyományuk, szokásuk?

Anita Chlipala családterapeuta szerint a hagyományok iránti érdeklődés segít megteremteni a köteléket a szülők és a barátnő között. Persze, nem kell szó szerint így feltenni a kérdést, de érdemes érinteni a témát a beszélgetés környezetéhez igazítva. Felhozhatod a karácsonyt, a szülinapokat, a húsvétot, de még a családi nyaralást is, ezekkel ugyanis hasonlóan erős hatást érhetsz el. Fontos, hogy akármit is említenek, tiszteld és fogadd el a szokásaikat.

Miben tudsz segíteni?

Van még egy egyszerű kérdés, ami bár jelentéktelennek tűnik, nagyon is lényeges. Szinte kötelező megkérdezni az első találkozás alkalmával, hogy miben segíthetsz, legyen szó tálalásról, elpakolásról, mosogatásról vagy cipekedésről. Ezzel ugyanis nemcsak kedvesnek, de törődőnek és gondoskodónak is látnak majd, tehát tökéletes jelölt leszel a fiuk mellé a szemükben.

Így mutat majd a testbeszéded rögtön szimpatikusnak

A jó első benyomásra a mozdulataiddal is rásegíthetsz. A következő apróságok tudat alatt mutatnak azonnal szimpatikusnak a másik szemében.

(Képek: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük