Régóta vagy egyedül? Hagyd abba a taktikázást, ha te is így csinálod

Többet árt, mint amennyit használ.

par randi
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nők régi és nagyon hatásosnak hitt fegyverei közé tartozik a taktikázás, amit a legtöbben már a megismerkedés során alkalmaznak.

Például annak számít, amikor úgy csinálsz, mintha nem érdekelne a férfi, miközben nagyon is tetszik, vagy amikor órákig, napokig nem válaszolsz az üzenetére, pedig már rég elolvastad. Sok nő alkalmazza ezeket ilyen-olyan mértékben, és úgy gondolja, nagyon is működik, pedig az az igazság, hogy inkább elüldözik vele a férfit, mint megszerzik.

Miért játszmázunk?

Szinte nincs olyan ember, aki ne játszmázott volna már valaha a randizás vagy akár egy párkapcsolat során, és ez teljesen normális is. Sokan azért teszik, mert úgy akarják érezni, hogy ők irányítják a dolgok kimenetelét, ők azok, akik eldöntik, lesz-e ebből kapcsolat, de néha önvédelmi mechanizmusok is állnak a hátterében. Például előfordul, hogy valaki azért tetteti az elérhetetlent és a megközelíthetetlent, mert nem akarja beismerni önmagának és kimutatni a másiknak, hogy valóban érdeklődik az illető iránt, hiszen így nagyobbat csalódhat, vagy kellemetlenebb lehet a visszautasítás.

Másrészt viszont az is állhat a háttérben, hogy a nők általában úgy gondolják, ha elérhetetlenek, titokzatosak egy férfi szemében, akkor sokkal vonzóbbak lesznek. Ezért nem válaszolnak rögtön a telefonhívásokra, üzenetekre, vagy ezért napolják el, mondják le a találkozókat. Így ugyanis a férfi érzékelheti, hogy küzdenie kell a nőért, amiről mindenki úgy hiszi, hogy jó dolog, azonban ez egyáltalán nem igaz.

A taktikázás ellehetetleníti a kapcsolatokat

A párkapcsolati szakértők ugyanis szinte mind egyetértenek abban, hogy egy kis taktikázás belefér az ismerkedésbe, a túlzásba vitt játszmázás viszont lehetetlenné teszi a kapcsolatok kialakulását. A férfiak ugyanis valójában egyáltalán nem szeretik, ha a nő tetteti az elérhetetlent, és mivel sokszor túl komolyan veszik, könnyen feladják a próbálkozást. De az is előfordulhat, hogy felismerik a túlságosan átlátszó játszmázást, és ezért nem keresnek többször. Vagy éppen, bár vonzódnak hozzád, antipatikusnak találják a távolságtartó viselkedést, és úgy érzik, egy ilyen nővel nem érdemes kezdeni, mert úgy gondolják, a kapcsolat is végig csak a játszmákról szólna.

par rossz randi

Az tehát biztos, hogy a taktikázás többet árt, mint használ, és még azelőtt elüldözheted vele a potenciális jelölteket, mielőtt bármi történne, és akár egy komoly kapcsolatot is elszalaszthatsz. A lényeg tehát, hogy ne vidd túlzásba, ne gondold túl a dolgokat, mert a férfiak sem teszik. Ha tetszik valaki, akkor ne játszd az elérhetetlent túl sokszor, mert félreérthető jeleket küldesz neki ezzel, ami azt fogja eredményezni, hogy többet nem próbálkozik be nálad.

Egy-két fel nem vett telefon mondjuk még belefér, de a felesleges féltékenyé tevést vagy a más férfiakkal való rivalizálás előidézését próbáld kerülni. Ha ugyanis játszod az elérhetetlent, és azt a nőt, aki minden férfit bármikor megkaphat, lehet, hogy a kiszemelted . vagy aki téged szemelt ki . túl hamar feladja majd az udvarlást, és soha nem tudhatod, hogy nem azt a férfit távolítottad-e el magad mellől, akivel akár boldog, hosszú távú kapcsolatod is lehetett volna.

Ezt is szeretjük