Még mindig szűz vagy? 4 különös ok, ami miatt elkerülhetnek a férfiak
Még mindig csak a filmekből ismered a testi szerelmet? Tudd meg, hogyan lehetséges ez!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Természetesen nincs határidő arra, meddig kell átesned életed első testi kalandján. De mi van akkor, ha már nagyon vágyakozol rá, ám az utolsó pillanatban mégis visszatart valami a lelkedben?

Mit tehetsz, ha az évek csak múlnak, és te még mindig képtelen vagy átengedni magad egy férfi ölelésének? Lehet, hogy emiatt keveredsz folyton viszonzatlan szerelmekbe?

Ha szeretek, rossz vagyok?

Klári 26 éves, és nem nagyon meri elárulni senkinek, főként a filmekből tudja, mi történhet egy férfi és egy nő között az ágyban. Csinos, humoros, sokan flörtölnek vele, látszólag tehát minden stimmelne, ám valamiért nem jön össze a nagy szerelem. Abban a pillanatban ugyanis, ha valaki randevúra hívja Klárit, ő begörcsöl, nemet mond és elmenekül.

Pedig nem volt ez mindig így. 14 évesen már együtt járt az egyik osztálytársával, akivel sokat csókolózott, sőt, nagyon is előreszaladtak egymás testének felfedezésében. Az egyik délután aztán rájuk nyitott Klári édesanyja, aki azonnal hazazavarta a fiút, és nagyon lehordta a lányát. Mondandójának lényege az volt, hogy ilyet csakis az utcalányok csinálnak, és ha Klári még egyszer ilyen közel enged magához egy férfit, biztosan a sarkon végzi majd.

Mit kíván a családtagok becsülete?

Egy ilyen kijelentés olykor bizony hosszú időre meghatározhatja valakinek a viszonyát a testiséghez. Az is lehet, hogy családi tapasztalásról van szó, azaz a generációról generációra öröklődő hitmondat valaha egy konkrét történetből leszűrt tanulságot összegez. Arról, hogy annak idején pontosan miről is volt szó, azaz kivel mi történt, már rég elfeledkezett a családi emlékezet, ám a tanítást - szolidaritásból - sok évtizeddel később is elfogadják a családtagok.

A családállítás módszere arra jött rá ugyanis, hogy mindennél erősebb érzés a lelkünk mélyén az az ősidőkben az emberekbe kódolódott szabály: akkor vagyunk biztonságban, ha a családunkhoz tartozhatunk. Klárira is ezért hatottak a szerelmi életét meghatározóan az anyja szavai. A családállítás technikája azonban felszabadítást adhat számára a téves kötődés alól, hiszen akkor is a családjához tartozhat, ha másképp csinálja. Nem ellenükben, saját jogon.

Sikerülhet megvédeni magam?

Előfordulhat persze az is, hogy az a bizonyos korábbi családi történet egy olyan eset, amelyben meghalt valaki, például szülésben, esetleg egy gyerek életképtelenül, betegen jött a világra. Netán a férfi épp akkor lépett le, amikor a szerelméről kiderült, hogy áldott állapotban van. Illetve: valakinek a családból ártott a férfierő, mondjuk megerőszakolták az illetőt, és még az is lehet, hogy éppen a hozzá nagyon közelálló férfi élt vissza a helyzetével.

Ilyenkor a szüzességhez vezető távoltartást a bizalmatlanság motiválja a később született családtag tudattalanjában. Nem akarok úgy járni, mint ti - ez az érzés hozza létre a védőfalat körülötte, ezért bizalmatlan a férfiakkal, és kontrollál minden olyan helyzetet, amelyben épp ellentétes hozzáállásra lenne szüksége, azaz el kellene engednie magát.

Majd én megmutatom?

Olykor nagyon különös összefüggések is meghúzódhatnak a háttérben, hiszen, ha valaki a családból például épp a hitét áldozta fel azért, hogy gyerekeket szüljön: apácának készült, ám egy nagy szerelem miatt kiugrott, és családanyává vált, ami aztán több generációban sok életet eredményezett, egy leszármazó tudattalanul érezheti úgy, neki kell azt az utat választania, ami akkor nem teljesült be. Erre persze nincs szükség - ezt tanítja a családállítás -, ráadásul le is becsüli vele a korábban élt családtagja döntését, áldozatát.

Ugyanígy, ha valakiben egy ideális férfikép él - ami mögött esetleg az van, hogy az apja hiányzik az életéből -, akkor ezt az elképzelt nagy Ő-t keresi, kutatja, netán egy életen át. Sajnos az ábrándképeknek nincs földi másuk. Ráadásul, ha ideális apát keresünk, a szexualitás szóba se jöhet a feladat teljesítése közben.

Megoldás egyszerűen

A családállítás számos problémádra megoldást nyújthat. Nézd meg, hogyan zajlik egy ilyen ülés!

A rend helyreáll

Akár így, akár úgy, érdemes mélyre ásni akkor, ha nem akar összejönni az a boldogság, amire tudatosan vágysz. Ha sikerül kideríteni ugyanis a számodra rejtve maradt lelki motivációkat, döntési helyzetbe kerülhetsz.

Valóban ezt szeretnéd? Vagy netán kockáztatsz? Képes vagy-e megbízni magadban annyira, hogy a saját utadra lépj? Ez a legjobb egyébként a családi rendszernek is, hiszen, ha sikerül, ha úgy élsz boldogan, ahogy szeretnél, hirtelen értelme lesz mindannak, ami korábban történt. A felmenőid úgy érezhetik, a te boldogsága volt az értelme annak, amit bevállaltak.

Ezt is szeretjük