18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Ezek 2023 legnagyobb szextrendjei - Népszerű lesz az ASMR, új formában hódít a misszionárius

Idén ezek lesznek a legnépszerűbb trendek a szex terén.

par agyban

Úgy tűnik, már nem csak a ruhák, a frizurák, a szépségápolás vagy a lakberendezés terén hódítanak minden évben új trendek, hanem a szexben is.

Évről évre változik, hogy milyen újdonságokra helyeződik a hangsúly a szexualitás terén, a trendek pedig nemcsak az általános érdeklődés irányának alakulását mutatják, hanem arra is jók, hogy a felek új ötleteket meríthessenek belőlük, feldobhassák az intim perceiket, és megnézzék, mik azok, amiket szívesen kipróbálnának közülük.

Ezek 2023 szextrendjei

Előtérbe helyeződik a valódi élvezet

Az internet, a filmek és a pornófilmek tele vannak téves üzenetekkel a szexet illetően: irreális képet adnak arról, hogy milyennek kellene lennie. Sokan igyekeznek megfelelni a valótlan elképzeléseknek, és ezzel a háttérbe szorítják az élvezetet. Szerencsére idén úgy néz ki, változások kezdődnek ezen a téren, és előtérbe kerül a valódi gyönyör. Az emberek egyre inkább elfelejtik a hamis tévképzeteket, és elkezdenek arra fókuszálni, hogy mi az, ami igazán örömöt okoz nekik az ágyban.

Emily L. Depasse szexoktató mindenkinek azt javasolja, hogy 2023-ban kezdje figyelni magát, azt, hogy hol szerezte az alapvető elképzeléseit és preferenciáit a szexszel kapcsolatban, és tegyen fel magának néhány kérdést, ami segít megtalálni az útját. „Elégedettnek érzem magam szex után?” „Mi az, amit szeretek, és mi az, amiből többre vágyom?” „Mit nem mondok el a partneremnek?” - az ezekre adott válaszok szuperek kezdésnek, és segítenek abban, hogy mindenki jobban megismerje a testét és a vágyait.

Népszerű lesz az ASMR

Az ASMR, vagyis az autonóm szenzoros meridián válasz egy bizsergő érzést takar, amely általában a fejbőrön kezdődik, és lefelé halad a nyak hátsó részén, majd a gerinc felső részén. Gyakorlatilag tehát azt jelenti, hogy egyes hangok hatására tetőtől talpig libabőrös lesz az ember, bár azt is tudni kell, hogy ez nem mindig, és nem mindenkinél működik. A net tele van ilyen reakciót kiváltó videókkal, és úgy tűnik, a jelenség már az ágyba is belopja magát, ugyanis ez az érzékszervi élmény állítólag fokozhatja a szexuális élvezetet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Limor Gottlieb párkapcsolati kutató szerint egyre többen összpontosítanak a gyönyör érzésére, és már nem az orgazmus elérése áll a középpontban, hanem az élvezet megélése. Az ASMR-rel pedig ez akár behatolás nélkül is elérhető, és segíthet felfedezni egymás testét.

Új formában hódít a misszionárius

A misszionárius a párok régi nagy kedvence, az erre irányuló netes keresések száma 22%-kal nőtt az elmúlt évben. Idén sok pár visz majd egy kis csavart ebbe a pozícióba például erőteljes szemkontaktussal, az erogén zónák izgatásával, a légzés szinkronizálásával, a tantrikus szexszel vagy épp különböző szexjátékokkal.

Mindfulness

A mindfulness gyakorlata azt jelenti, hogy teljesen megéled az adott pillanatot, és teljes mértékben a jelenre fókuszálsz. Ez a jelen pillanatra összepontosító, meditatív állapot egyre nagyobb teret kap a szexualitásban is. Remekül alkalmazható a szexuális élet javítására, az érzések, a gyönyör, valamint az érzékiség fokozására. A modern, stresszes élet mellett pedig különösen jó, ugyanis a hétköznapi gondok könnyen elvonhatják a figyelmet az élvezetről, és tönkretehetik az együttléteket.

Facetime szex

A különböző applikációk térhódításával nem meglepő, hogy a szex egy része is a digitális térbe tevődik át. A szextinget idén felváltja a FaceTime-szex, azaz hogy a párok videón keresztül kezdenek bele az együttlétbe. Ez a távkapcsolatban vagy külön élők számára különösen hasznos, és nemcsak izgalmas lehet, de még akár az intimitást is erősítheti.

Praise Kink

A Praise Kink kifejezés először 2022 nyarán jelent meg a köztudatban egy TikTok-videónak köszönhetően. Az addig viszonylag kevéssé ismert fétis nagyjából azt jelenti, hogy valakinek örömet okoz, ha szex vagy előjáték közben dicsérik. A bókok feldobhatják az együttlétet, önbizalmat adhat, és szinte mindenkire pozitívan hat, ha szeretkezés közben pozitív szavakat hall.

Szexjátékok

A szexjátékok is évről évre egyre népszerűbbek, idén pedig azoknak van a legnagyobb sikerük, amikhez mobilapplikáció is tartozik, és amiket akár távolról is lehet irányítani, vagy amik a környezetbarát kategóriába tartoznak. Előbbiek például szintén jó választások a távkapcsolatban vagy külön élők számára.

Trükkök, amiktől felszabadultabb lesz a szex

Egyszerű trükköket veszünk sorra, melyek segítenek oldani a gátlásokat, ezáltal még jobbá tenni a szexet.

(Képek: Getty Images.)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük