18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

5 szexmítosz, amit sokan elhisznek, pedig nem kellene: a szexterapeuta szerint egyáltalán nem igazak

A szexterapeuta elárulta, melyek azok a széles körben ismert szextévhitek, amelyeknek nem szabad bedőlni.

par agyban cover

Az biztos, hogy élete során már mindenki hallott néhány szexmítoszt, amiről a legtöbben azt hiszik, valóban igazak. Ezek azonban igen sokszor hamis, alaptalan információkra épülnek, mégis mély nyomot hagynak az emberekben, és nemcsak a gondolkodásukat, hanem a szexuális életüket is befolyásolhatják.

De melyek azok a széles körben ismert tévhitek, amiket egyáltalán nem szabadna elhinni? Szex- és pszichoterapeuta rántotta le róluk a leplet.

Mindenki arra vágyik az ágyban, amilyen pornót néz

A legtöbben úgy gondolják, hogy amilyen pornókat néznek, amilyenek a leginkább beindítják őket, arra vágynak a valóságban is. Melinda DeSeta azonban kiemelte, a felnőttfilmek csupán fantáziák, ezeket az emberek szórakoztatására tervezték, és egyáltalán nem azt mutatják meg, hogy ki mit akar az ágyban. Például sok heteroszexuális nő néz leszbikus pornót, de ez nem azt jelenti, hogy az életben is saját nemükhöz vonzódnak. 

Gyakran az áll a jelenség hátterében, hogy a heteroszexuális pornó leginkább a férfiközönséget célozza meg, a hölgyek pedig néha azon kapják magukat, hogy észrevesznek olyan részleteket bennük, amik a valóságban nem stimmelnek, például kényelmetlenek vagy fájdalmasak. A leszbikus pornót viszont inkább a nőknek szánják, és arra, hogy mentálisan is felizgassák őket, így sokan inkább ezeket érzik magukhoz közel. 

A szex csak akkor jó, ha orgazmussal végződik

A szakértő szerint nem igaz, hogy a szex csak akkor igazán jó, ha orgazmussal végződik. Ez igazából csak egy plusz, egy bónusz, és sokkal élvezetesebb lesz az együttlét, ha a felek nem erőltetik ezt túlságosan, nem görcsölnek rá. Egyesek úgy érzik, muszáj a csúcsra jutniuk, hogy megmutassák partnerüknek, valóban jó számukra a szeretkezés. Ez viszont szorongást okoz, nagy nyomást helyez az illetőre, negatív gondolatokat vált ki, és nemcsak a szexet rontja el, de az orgazmus esélyét is csökkenti. A szexterapeuta kiemelte: az együttlét célja a gyönyör, nem az orgazmus mutatja meg, mennyire jó a szeretkezés, és érdemes rá inkább csak úgy tekinteni, mintha hab lenne a tortán.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mindegyik orgazmus ugyanolyan intenzív

Melinda DeSeta elárulta, nagyon sokféle orgazmus létezik, például klitorális, hüvelyi vagy kombinált, és mindegyik egy kicsit más. Például a csiklóorgazmus inkább egyfajta bizsergető gyönyör a bőr felületén, míg a hüvelyi a medencefenék izmait pulzálva okoz gyönyört. Mindenki máshogy éli át, és személyenként sem mindig ugyanolyan érzés a csúcsra jutás. Nem mindig ugyanolyan intenzív vagy erőteljes, és ez teljesen természetes.

Egy nő akkor jött izgalomba, ha nedvesedik

Szintén gyakori tévhit, hogy a nők szexuális izgalmát a hüvely nedvesedése jelzi. Ez nem mindenkinél igaz azonban, és számos oka lehet annak, ha valakinél ez a jelenség nem jelentkezik. Például kiválthatják egészségügyi problémák, a menstruációs ciklus, a csökkent ösztrogénszint, de rengeteg egyéb dolog is állhat a háttérben. Ha ez problémát, fájdalmat okoz, érdemes felkeresni egy nőgyógyászt, de ha csak néha-néha fordul elő, a síkosító remek megoldást jelenthet.

Nagyobb méret, nagyobb gyönyör

Talán az egyik leggyakoribb szexmítosz, hogy minél nagyobb a partner férfiassága, annál élvezetesebb lesz a szex. A szakértő viszont hangsúlyozta: ez egyáltalán nem igaz. Nem a méret számít ugyanis, hanem az, hogy az illető hogyan használja. Azt is érdemes megemlíteni, hogy minden nőnek más-más méret felel meg a leginkább, ezért nem lehet általánosítani. Szinte minden péniszméret esetén meg lehet találni azt a pózt, technikát vagy mozgást, ami mindkettőjük számára a legerőteljesebb gyönyört nyújtja, és az erogén zónák stimulálása is nagyban hozzájárulhat az élményhez.

Intimitást fokozó szexpózok

Dr. Holly Ritchmond pszichológus és szexterapeuta a szerelmet fokozó szexpózokat ajánl azoknak, akik növelnék kapcsolatukban az intimitást. A testtartások, amiket együttlétek során választanak, lehetőséget adnak, hogy testi érzékelésen túl is kapcsolódhassanak a felek.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük