Több lesz a szex, ha így hagyod reggel az ágyat - Meglepő, de tényleg így van
Érdekes összefüggést talált egy felmérés a párok ágyát és a szex mennyiségét illetően.

par agyban reggel
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rengeteg minden befolyásolhatja a szeretkezések mennyiségét. A legtöbbször a párkapcsolat minősége, a felek közötti intimitás erőssége, a stressz mértéke vagy éppen a libidó hat arra, hogy hányszor bújnak össze a szerelmesek egy héten.

A legismertebb tényezők mellett a kutatók számos apróbb összefüggést is felfedeztek azzal kapcsolatban, hogy mi befolyásolja az együttlétek számát. Nemrég egy felmérés ismét rámutatott egy olyan szokásra, ami megnövelheti a szeretkezések mennyiségét annak ellenére, hogy sokan nem szívesen teszik meg.

Az ágyon múlhat a szex mennyisége

A Sleepopolis nevű cég a OnePollon keresztül végzett egy vizsgálatot, melyben kétezer ember vett részt. Az ágyukat érintő szokásaikról tettek fel nekik különböző kérdéseket, és az ezekre adott válaszokat nézték meg a hobbijaikkal, a személyiségjegyeikkel és a szexuális életükkel összefüggésben.

Megállapították, hogy a pedánsabb, keményebben dolgozó emberek szívesebben főznek, míg a kissé rendetlenebb, hanyagabb alanyoknak a tévézés volt a kedvenc elfoglaltságuk. De nem is ez volt a legérdekesebb adat, amit kiszűrtek a kérdőívekből: arra is fény derült, hogy azok, akik reggelente beágyaznak, 10%-kal többet szeretkeznek a párjukkal hetente, mint azok, akik rendezetlenül hagyják az ágyat felkelés után.

Miért van ez így?

A szakértők szerint egyszerű a magyarázat. Egy szépen bevetett ágy sokkal csábítóbb, vonzóbb, jobb érzés belefeküdniük a szerelmeseknek este, mint a kusza ágyneműbe, amiről a legtöbbször nem a szex jut eszükbe, hanem az, hogy rendet kellene rakni a lakásban. Bár sokan nem gondolják, nagy szerepet játszik a hálószoba berendezése és az ágy kinézete a libidó szintjében. Igaz, hogy apróság, de egy próbát biztosan megér.

Ha ilyen a hálószoba, sokkal több lesz a szex

A megfelelő hálószoba - ahogy a fentebb említett eredmények is alátámasztják - igen fontos a szex szempontjából. Vannak bizonyos dolgok, melyek csökkenthetik, és vannak olyanok is, amelyek növelhetik a libidót és a szeretkezések mennyiségét. Ha a következőkre figyelsz, nemcsak több, de élvezetesebb is lesz az összebújás.

Ezt is szeretjük