18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Miért élvezik a szexet a nők fiatalabb férfival? A kutatás kiderítette a legfőbb okokat
A megkérdezett nők három fő okot említettek, amikor arról faggatták őket, miért választanak maguknak fiatalabb férfit.

idosebb no fiatal ferfi
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A párkapcsolatok terén általában az számít a hagyományos felállásnak, ha a férfi idősebb a nőnél. A fordított esetet azonban sajnos sokan még mindig szokatlannak tartják, és kíváncsian találgatják, miért lehet olyan vonzó egy fiatalabb partner a hölgyek számára.

Egy új vizsgálat most ennek a kérdéskörnek egy intimebb szeletét szerette volna megválaszolni. Pontosan azt, hogy miért élvezik annyira a nők a szexet egy fiatalabb pasival. 

Miért jobb a szex fiatalabb férfival?

A Journal of Sex Research nevű lapban publikált tanulmány során a kanadai Dr. Milaine Alarie és csapata 55 olyan nőnek tett fel részletes kérdéseket, akik harminc és hatvan év közöttiek voltak, illetve volt már kapcsolatuk náluk legalább öt évvel fiatalabb partnerrel. A kutatás során a randizást és a kapcsolatot is érintették, de leginkább a szexualitásra koncentráltak: arra, hogy miben mások ilyenkor az együttlétek, miért jobbak, miért tartják intenzívebbnek velük a szeretkezéseket.

Az eredményekből kiderült, hogy a megkérdezettek három fő okot soroltak fel, melyek közt a leggyakoribb az volt, hogy ellenállhatatlannak találják a szexuális kisugárzásukat, valamint a teljesítőképességüket. A legtöbben részben azért is tartották vonzóbbnak a fiatalabb férfiakat, mert úgy vélték, illetve úgy tapasztalták, hogy magasabb a libidójuk, tovább bírják az ágyban, és kevésbé érintettek a merevedési zavarokat illetően. Az alanyok közül sokan önmagukról is úgy vélték, az átlagosnál többször vágynak a szexre, ezért is gondolták, hogy jobban passzolnak hozzájuk, mint a saját korosztályukhoz vagy az idősebb pasikhoz. 

Felszabadultság és több kényeztetés

A megkérdezett nők kiemelték, hogy egy fiatalabb partnerrel sokkal felszabadultabbak, magabiztosabbak az ágyban. Így ugyanis úgy érzik, nincs meg a hagyományos felállás, nincsenek elvárások, nem kell, hogy a férfi legyen az aktívabb, míg a nő a passzívabb fél az aktus során. Tapasztalataik alapján a másik fél ebben az esetben nagyobb teret enged nekik, bátorítja őket, és különösen élvezi, ha átveszi a nő a domináns szerepet. És, mivel ők már nem aggódnak a testük miatt, hanem sokkal magabiztosabbak, mint korábban, az egész együttlétet felszabadultabbnak, intenzívebbnek és élvezetesebbnek élik meg - ezt pedig a partner is értékeli.

A cikk az ajánló után folytatódik

A harmadik legfőbb ok pedig az alanyok szerint az, hogy a fiatalabb férfiak sokkal motiváltabbak a szex terén, sokkal jobban koncentrálnak arra, hogy a lehető legerősebb gyönyörben részesítsék a párjukat, és hajlamosabbak a másik igényeit, orgazmusát a sajátjuk elé helyezni a fontossági sorrendben.

Összességében a megkérdezettek mind egyetértettek abban, hogy nemcsak a libidójuk miatt jobb a szex a fiatalabb férfiakkal, hanem azért is, mert le akarják nyűgözni a partnerüket, és odafigyelnek arra, hogy mire vágyik. Persze, ez a kutatás csupán érdekességként szolgál, nem általánosítható, és kizárólag a szexuális tényezőkre koncentrált, az egyéb részletekre és az érzelmekre nem tért ki. Pedig egy kapcsolatban nem a kor számít leginkább, hanem az, hogy a felek hogy érzik magukat, és mennyire boldogok együtt.

Innen tudhatod, hogy tetszel a férfinak

Az ismerkedés során nemcsak szavakkal, hanem a viselkedésével is elárulja a férfi, ha vonzónak találja a nőt. Ha a következő mozdulatokat látod, biztos lehetsz benne, hogy szeretne még találkozni veled.

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük