4 ok, amiért a férfi nem kívánja a szexet

Egyik sem a megcsalás

A férfi életében is lehetnek olyan dolgok, amelyek miatt kerüli az együttléteket.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Habár a közhiedelem szerint a férfiak egész nap csak a szexre gondolnak, ez az elmélet most megdőlni látszik. Egy új tanulmány szerint, amely a Journal of Sexual Medicine magazinban jelent meg, a vizsgált férfiak 14,4%-a a szexuális érdeklődés tartós hiányáról számolt be, méghozzá hosszú távon.

A következő sorokban azt boncolgatjuk, hogy vajon mi lehet az oka annak, ha a férfivágy hirtelen elillan, és a szeretkezések száma megritkul. A dololg ugyanis - bár sokan tévesen úgy vélik - nem feltétlenül jelzi azt, hogy a férfi félrelép.

Ezernyi más ok is lehet a háttérben. Nem szabad máris rémeket látni! A férfinek is lehet szimplán rossz napja vagy rossz periódusa, ez emberi dolog. Az tűzszünet hátterében tehát a következők is állhatnak.

Bizonytalanság

Brandy Engler szexterapeuta szerint - amivel talán nem mondott újat - a férfiak különösen érzékenyek a szexuális teljesítményükre. Elég egyetlen aprócska incidens, amikor a férfiasságuk csődöt mond - nem kell feltétlenül állandó merevedési zavarra gondolni -, máris olyan gátlások ébrednek bennük, melyek libidóromboló hatással bírnak, akár hosszú távon is, ez pedig a szeretkezések gyakoriságát is jócskán csökkentheti.

Annak érdekében, hogy ez ne okozhasson problémát, a terapeuta azt javasolja, hogy válts technikát, egy darabig helyezd a párodat a középpontba, és próbáld a saját igényeidet, örömödet félretenni az övével szemben. Egyszóval éreztesd vele, hogy még mindig kívánod és szereted őt.

Munkahelyi stressz

A fent említett kutatás arról is beszámolt, hogy a munkahelyi stressz is vágyromboló hatással bír, köszönhetően az idegrendszer túlzott igénybevételének. Engler szerint amikor az idegrendszer egész nap stressz alatt áll, a testben kortizol szabadul fel, ami nyugtalan idegállapotot idéz elő, háttérbe szorítva az öröm érzését.

Engler arra is felhívja a figyelmet, hogy ha valóban ez az oka a rendszertelen szexuális életnek, akkor érdemes az előjátékot tovább húzni, hogy a férfi lehiggadjon és hangulatba jöjjön. A szakértő kifejezetten ajánlja az érzéki és megnyugtató közös zuhanyt, esetleg masszázst, ami nemcsak ellazít, de a kedvet is meghozhatja egy édes együttléthez.

Harag

Közvetlenül ide köthető a harag érzése is. Ha a párodban valamilyen oknál fogva dúlnak az indulatok, az szintén lelohasztja a vágyat. Ebben az esetben foglalkozni kell a kiváltó okokkal, akár a hálószoba falain belül is, mert csak akkor oldódik meg a szeretkezések hiánya, ha a harag elillan.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Kielégültség

A kutatás arra is felhívja a figyelmet, hogy sokszor semmilyen probléma nem húzódik meg a vágy hiánya mögött, csupán arról van szó, a férfi aznap már esetleg segített önmagán, így nem érzi olyan erősen a vágyat. Ian Kerner szexterapeuta szerint ez különösen időskorban fordul elő, de fiatal férfiakkal is megesik, hogy önkielégítés után már nem kívánják a szexet.

A szexterapeuta ebben az esetben azt tanácsolja, hogy próbáld meg a pasi érdeklődését fenntartani, hogy csak rád vágyjon, és ne akarja önállóan kielégíteni a vágyait.

Erre remek lehetőségek vannak, például vágykeltő ételekkel is fokozhatod a hangulatot, de a következő hétköznapi praktikákkal is felszíthatod a tüzet.

Ezt is szeretjük