Szerelemblokkoló szokások - Ne kövesd őket, ha társra vágysz
Ezért fulladnak kudarcba a randijaid.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan panaszkodnak amiatt, hogy nem találják a párjukat, és folyton kudarcba fulladnak a randijaik, esetleg gyakran csalódnak, vagy épp csupa unalmas fickóval akad dolguk.

Mindeközben nem figyelnek arra, hogy milyen bevett viselkedések és előítéletek akadályozzák őket az igazi megtalálásában.

Lehet, hogy a te életedet is nehezítik bizonyos rutinszerűen működő hozzáállások. Ha felismered ezeket, nem kizárt, hogy új lendületet kaphatsz az ismerkedésben is.

Az első benyomás alapján ítélsz

Bár tény, hogy az első benyomás különös jelentőséggel bír, sokban módosíthatják a képet a további találkozások. Nem is elsősorban arról van szó, hogy adj még néhány lehetőséget annak, aki elsőre nem volt szimpatikus - bár ez is termékeny lehet. Sokkal veszélyesebb a szerelem első látásra mítosza, illetve az, ha egy találkozásból megállapítod, hogy tökéletesen összepasszoltok. Persze, ez sem kizárt, de félrevezethet, és könnyen csalódás lehet a vége. Inkább hagyj időt arra, hogy a kibontakozzon a szimpátia, és ellenőrizd, hogy az első lehengerlő benyomás kitart-e a továbbiakban is.

Mindent elfogadsz

Hasznos képesség, ha valaki a másikat a hibáival együtt is elfogadja, és képes szemet hunyni afelett, hogy nem értenek mindenben egyet.

Nem is arra buzdítunk, hogy a kákán is csomót keress, de nem kell mindenre bólogatnod, ami idegesít a másik viselkedésében, vagy amivel nehezen barátkozol meg - főleg olyan kérdésekben, amelyek az alapvető erkölcsi hozzáállásodat vagy értékrendedet érintik. Lehet, hogy az ismeretség elején mindezek még feláldozhatónak tűnnek a csillogó képekben körvonalazódó kapcsolat oltárán, de később nehezen elkerülhető, hogy súrlódási felületet adjanak.

Sürgetés

Az egyik leggyakoribb - és a másikban leginkább gyanakvást keltő - szerelemblokkoló a nyomásgyakorlás. Vannak, akik minél előbb nyélbe akarják ütni az üzletet, függetlenül attól, hogy a másik készen áll-e a továbblépésre. Ez akkor fordul elő a leggyakrabban, ha valaki egy hosszú kapcsolaton van túl, és rögtön ugyanabba a biztonságba és kényelembe igyekszik, amit nem sokkal azelőtt elveszített. Sokaknak kényelmetlen vagy ijesztő lehet a nézelődős fázis, amikor még nem lehet tudni, mi lesz, vagy az, ha több randikört kell futni és több találkozáson túlesni, míg eljön a megfelelő. Ha túlzottan arra koncentrálsz, hogy legyen újra egy kapcsolatod, könnyen szemet hunyhatsz a korai intő jelek felett, de el is ijesztheted a jelentkezőket.

Panaszok

Egy idő után nem hiteles, ha valaki kizárólag a jó tulajdonságairól és a büszkeségeiről mesél, de arra sincs szükség, hogy rögtön minden hibádat a másikra zúdítsd pusztán azért, mert nem akarsz neki csalódást okozni, tehát tudja, mire számítson.

Ne feledd, hogy a szimpátiát meg kell alapozni, magától nem alakul ki. Fontos, hogy őszinte légy, és megemlítsd azt, ami zavar, illetve amivel nehezen boldogulsz. De ügyelj arra is, hogy ezt ne panaszkodás formájában tedd, és ne tűnjön önsajnálatnak.

Ezt is szeretjük