Mit mondasz magadról egy szóban? Az is fog történni veled

Aki tudatosítja magában a pozitív gondolatokat, néhány hét alatt komoly lelki és testi javulást tapasztal.

valtozas cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bizonyára hallottál már arról, hogy a pozitív gondolatok és szavak mantrázása rendkívüli erővel képes befolyásolni az érzelmeidet, a hangulatodat, ezáltal a változások gyökere lehet. A vonzás törvénye jelentős szakirodalommal rendelkezik, és már rengetegszer bizonyította gyógyító hatását. Lényege, hogy minden gondolat rezgéseket bocsájt ki, és a hozzá hasonló rezgést vonzza be.

Sajnos azonban arra már kevesebben gondolnak, hogy ez az erő fordítva is működik. A negatív önmeghatározás és az ismételgetett aggodalmak alattomosan váltják valóra magukat. Nem is gondolnád, mennyire káros, ha folyton azt sulykolod magadnak, hogy buta vagy, nyúzott vagy, rosszul érzed magad, és nem vagy képes teljesíteni valamit.

Nem az elégedetlenség motivál

Bár sokan úgy vélik, az ilyesfajta félmondatok arra ösztönzik őket, hogy túllendüljenek a mélyponton, valójában pontosan az ellenkezője történik: a negatív önmeghatározás varázsigeként ivódik be a gondolatokba. Éppen ezért jelenthető ki az is, hogy az összpontosítás egyfajta üzemanyagként működik az emberben.

boldog boldogtalan

A változás kulcsa ezek szerint a gondolatokban és az önmagadról tett kósza vagy éppen nagyon is komolyan gondolt kijelentésekben rejlik, amik átprogramozhatják az egész életet. Persze, ezt sokkal könnyebb elmondani vagy leírni, mint megtenni.

Várni, hogy más legyen

Albert Einstein híres mondásainak egyike szerint ugyanakkor "Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen." Ez a megfogalmazás találóan összefoglalja az ember mozgásképtelenségét is. Bár a negatív gondolatok ereje megbénít, a pozitív önmeghatározás melletti döntés egy ígéretes folyamatot indíthat el.

Állj meg egy pillanatra, és gondold végig, mit is állítasz magadról nap mint nap. Hogyan folytatnád azt, hogy "én…"? Én rosszul vagyok? Én megviseltnek érzem magam? Velem mindig kibabrálnak? Én gyakran betegeskedem? Én folyton a rossz férfival találkozom? A vonzás törvényei szerint ezek a jóslatok önmagukat teljesítik be.

Hatalmas, fáradságos munka és kemény önfegyelem szükséges hozzá, de aki tudatosítja magában a pozitív gondolatokat, már meg is találta a változás kulcsát. R. J. Banks, a The Power of I AM and the Law of Attraction című könyv szerzője szinte pontról pontra határozza meg az ember teendőit a változtatásban.

Első lépésként meg kell próbálni a mindennapos megpróbáltatások jó oldalát megkeresni. A megszokott lemondó frázisok ugyan kényelmesek, éppen ezért csábítóak lehetnek, de helyettük az optimista mondatokat kell ismételgetni. Például a következőket: pozitív vagyok a szavaimban és a gondolataimban. Boldog vagyok az életemmel. Erős és bátor vagyok abban, amit csinálok. Biztonságban vagyok.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Természetesen előfordulhat, hogy nagy veszteség éri az embert, vagy olyan kilátástalannak tűnő helyzetbe kerül, ahol a szomorúságnak igenis helye van, ám a legtöbben az apró-cseprő bosszúságokon is hajlamosak naphosszat rágódni.

Ezért a káros szemléletért a környezetedben élők is felelősek lehetnek. Ha ugyanis az ember a nap 24 órájában csak a panaszokkal szembesül, az a kedvét szegi a változtatásban. Ekkor csak az segíthet, ha őket is beavatja a szavak építő és romboló erejének titkába. R. J. Banks szerint továbbá az is hatásos megoldás lehet, ha minden reggelt egy motivációs lökettel kezdesz. Ez lehet egy videó, néhány tudatos mondat a tükör előtt, vagy akár egy kis dicséret magadban. A változás pedig már néhány hét alatt érezhető lesz.

Ezt is szeretjük