Most nagyon fáj, de később örülni fogsz neki - Ezért van szükség a csalódásra
Tudnod kell, mennyi mindent tanulhatsz belőle.

nagykep?cikkid=170263&kep=szakitasno-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szakítani senki sem szeret, és természetesen a másik oldalon még nehezebb állni. Az viszont biztos, hogy a szakítás mindig segít még jobban megtalálni azt, ki is vagy te valójában. Hogy mit szeretnél az élettől, milyen céljaid vannak, és mire vágysz.

A szakítást meg kell szenvedni, majd utána fel kell dolgozni. A feldolgozás folyamatához pedig hozzátartozik az is, hogy megérted, miért tett jót neked az elválás. Mi mindent kaphatsz általa.

A szakítás segít megérteni saját magad

Egy kapcsolatban sok nő könnyen feladhatja a saját vágyait, céljait azért, hogy a férfinak vagy a családnak jó legyen. Hátrébb sorolja az ilyen irányú elképzeléseit, kevésbé képes egy ilyen helyzetben önmegvalósítani. Egyedül viszont ez könnyebben megy, hiszen jobban előtérbe kerül, mire is vágyik igazán az életében.

Ezek a helyzetek alkalmasak arra, hogy tisztán lásd minden célodat és álmodat. Most elkezdheted megvalósítani, ami a fejedben van. Ha például virágboltot szeretnél nyitni, de nem merted eddig megtenni, itt az ideje, hogy belevágj. Végre lelkiismeret-furdalás nélkül foglalkozhatsz azzal, hogy megvalósítsd, amit igazán szeretnél.

Megtanít arra, hogy erős vagy

A szakítás erőt ad. Nem azonnal, hiszen az elején elemi erővel üti ki az embert a megszokott életéből, de aztán ahogy elkezd egy nő felállni belőle, rájön, mennyi ereje van. Tudatosul benne, hogy bármire képes.

Mert amikor minden, amiben hittél, összetörik, rájössz, nem bízhatsz senkiben annyira, mint saját magadban. Neked kell biztos alapokat teremtened, hogy ne függjön a boldogságod mástól. Amikor összeszeded magad a darabjaidból, olyan életet építesz magadnak, amilyet valóban szeretnél élni.

Jobb listát írhatsz arról, mire vágysz egy kapcsolatban

Még a rossz kapcsolatokból is sokat lehet tanulni, hiszen a szakítással egyre jobban körvonalazódik, mi az, amit nem szeretnél, és mi az, amit viszont igen.

Minél jobban tudatosítod magadban, hogy milyen értékek fontosak a partnerben, annál könnyebben találod meg a megfelelő férfit, és annál könnyebben utasítod vissza azt, akivel nem a jót hozzátok ki egymásból. Minden szakítás egyre közelebb visz ahhoz az emberhez, akire valóban szükséged van.

Ha megtalálod, nem engeded

Amikor minden a helyére került benned, tudni fogod, hogy itt az ideje egy új kapcsolatnak. Abban pedig sokkal hálásabb leszel a párodnak, hiszen jobban tudod értékelni azt, amit kapsz tőle.

Ha például az előző kapcsolatodban a párod folyamatosan féltékeny volt, és az új kapcsolatodban bizalmat kapsz ezen a területen, hálásabb leszel érte, mint valaha. Ha pedig a pozitív dolgokat kezded észrevenni a párodban, és nem mindig a negatívat, az hosszú távon nagyon boldog kapcsolatot eredményez.

Ezt is szeretjük