8 fotó, ami bizonyítja, mennyire máshogy korosodtak régen az emberek - 14 évesen már felnőttként néztek ki

A régi fotókat látva nehéz elhinni, hogy a rajtuk szereplő emberek még kamaszkorban vannak, vagy csak alig lépték át azt.

régi-emberek-borító
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Minden kornak megvan a maga divatja és különlegessége, ami az emberek megjelenését is nagyban befolyásolja. Ám a mostani idősek fiatalkori képeit látva sokakban felmerül a kérdés: vajon miért tűntek már akkor is sokkal érettebbnek a koruknál?

Természetesen azóta sok minden változott, és egészen más szemszögből látjuk a világot, mint ahogy évtizedekkel ezelőtt éltek az emberek, de nemcsak a divat, hanem egyéb oka is van annak, hogy akkoriban már ennyire korán felnőttként néztek ki még a gyerekek is.

Máshogy korosodtak régen

A más ütemű testi fejlődés és az idősebb kinézet részben annak is köszönhető volt, hogy a 20. század elején és közepén egészen más életminősége volt az embereknek, mint most. A világháborúk idején szegényesebben táplálkoztak, kevesebb vitaminhoz és tápanyaghoz jutottak hozzá, így a bőrük idő előtt megváltozott, fakóbbá, megereszkedettebbé vált. A gyakori kétkezi, fizikai munka sem kímélte őket már egészen kiskamasz koruktól kezdve, a napon töltött hosszú órák pedig nem múlnak el nyomtalanul. Az ekkori fiatalokról készült képekről nagyon nehéz megmondani a valós életkort, hiszen inkább tűnnek harmincas vagy éppen negyvenes korosztálynak, mintsem tizenéveseknek.

(Képek forrása: Reddit)

Ezt is szeretjük