Kemoterápiás kezelésük során szerettek egymásba a rákbeteg tinédzserek - Megható sorokkal búcsúzott feleségétől a fiú

A 15 éves Alexis és a 17 éves Ricky is rákkal küzdött, amikor megismerkedtek a kórházban. Barátságukból később mély szerelem szövődött.

rakos par cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az utahi Alexis Gouldot 2015-ben diagnosztizálták négyes stádiumú neuroblastomával, az idegrendszer rosszindulatú daganatával. 2016-ban éppen kemoterápiára járt a kórházba, amikor egy sorsfordító találkozásban volt része.

Az akkor 15 éves lány itt ismerkedett meg az akkor 17 éves Ricky Stafforddal, akit akut limfoid leukémiával kezeltek. 

Kemoterápiás kezelésük során szerettek egymásba

Szép lassan egyre közelebb kerültek egymáshoz, először csak jó barátok lettek, majd szerelem szövődött köztük. Küzdelmeik során végig támogatták egymást, és mindig pozitívan álltak a jövőhöz, még akkor is, amikor Ricky rákja kiújult, és a betegség egy időre elválasztotta őket egymástól. Az élet azonban még tartogatott boldogító fordulatokat is számukra. 

Megható történetük sajnos szomorú tragédiával végződött, Alexis május 21-én örökre eltávozott a földi életből. A fiú szívbe markoló sorokkal búcsúztatta el szerelmét, akit utolsó pillanatig elkísért útján. Együtt töltött éveik a legerősebb köteléket alakították ki bennük, áldásként élték meg, hogy sorsuk egybefonódhatott.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Képek: Instagram/ricky_stafford.

Ezt is szeretjük