A sokat bántott, törpe növésű kisfiú videója bejárta a világot - Most világsztárokkal szerepel egy filmben

Quaden Baylesről kilencéves korában készült egy megrázó videó, ami bejárta az egész világot. Azóta megváltozott az élete.

Quaden Bayles
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

2020-ban az egész világot meghatotta és megrázta az akkor kilencéves Quaden Bayles videója. 

A kisfiúról anyja készített egy felvételt, amelyben a teljesen összetört gyermek sírva beszél azután, hogy az iskolában ismét gúnyolták törpenövése miatt.

Quaden videója megrázta a világot

Quaden borzasztó állapotban volt, mert osztálytársai folyamatosan bántották és kinevették, és még az öngyilkosság is megfordult a fejében. A zokogó gyerekről készült felvétel nemcsak az ő szomorú sorsát mutatta be, hanem arra is felhívta a figyelmet, milyen hihetetlenül káros és veszélyes a zaklatás, illetve hogy akár tragikus következményekkel is járhat. Az anya arra kérte a szülőket, hogy edukálják gyermekeiket, hogy véget vethessenek az iskolai bullyingnek.

Videója elképesztő sebességgel járta be az internetet, és rengetegen reagáltak rá. Több sztár biztosította őt támogatásáról, barátságáról, például Hugh Jackman is üzent neki. Emellett gyűjtést is szerveztek a javára az amerikai törpe növésű komikus, Brad Williams kezdeményezésével, hogy a kisfiú elutazhasson Disneylandbe. Az összegyűjtött pénzt viszont a család inkább az iskolai erőszak és bántalmazás áldozatain segítő civil szervezeteknek adományozta. 

Azóta megváltozott az élete

Quadent hamarosan meghívta az ausztrál rögbicsapat az egyik meccsére, és ő vezethette fel őket. A kisfiú azt mondta akkor, ez volt élete legjobb napja. Az elmúlt három évben a kisfiút rengetegen támogatták, ő pedig sokkal jobban van, és újra mosolyog. Az Instagramon is több vidám kép látható róla.

Most pedig úgy tűnik ugyanis, hogy Quaden színészkarrierbe kezdhet. Kapott már egy kis szerepet a 2022-es, Háromezer év vágyakozás című fantasy filmben, most pedig felajánlottak neki egy szerepet a Mad Max: Furiosa filmben, ami várhatóan 2024-ben kerül a mozikba. Olyan világsztárok mellett játszhat, mint Chris Hemsworth vagy Anya Taylor-Joy.

Jelek, hogy a gyereket zaklatják az iskolában

Százötvenmillió gyereknek, a 13-15 év közötti diákok felének volt már része iskolai erőszakban - derült ki az UNICEF 2018-ban nyilvánosságra hozott tanulmányában. A jelentés szerint a világon minden harmadik gyermek találkozott zaklatással és megfélemlítéssel, Magyarországon pedig minden tizedik tanuló szenved az iskolai erőszak valamilyen formájától. Milyen apró jelekből vehető észre, ha valakit zaklatnak? Hogyan viselkedik otthon egy bántalmazott diák, és mit lehet tenni a kialakult és rendszeresen fennálló helyzet ellen? Teveliné Horváth Melinda pszichológust kérdeztük.

Észrevétlen, de fontos jelek, hogy zaklatják a gyereket az iskolában - A pszichológus válaszol

Mit tehet a szülő, ha zaklatják gyermekét az iskolában?

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük