Ezt tedd, ha a párod szüneteltetné a kapcsolatotokat

Ha a szünet mellett döntötök, be kell tartanod néhány fontos szabályt. Máskülönben szakítás lehet a vége.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem biztos, hogy egy átmeneti, egymás nélkül töltött időszak a szerelem végét jelenti, sőt. Olykor épp ez az utolsó esély egy őszintébb, bensőségesebb, azaz sokkal jobb minőségű folytatásra.

Nem mindegy azonban, mivel töltöd a várakozás napjait, heteit. Vértezd fel magad türelemmel, és semmiképp ne kezdj el keseregni a múlton.

Vele vagy nélküle?

Kérdés persze, hogy miért is alakult ki közöttetek ez a kényszerszünet. Lehet ugyanis, hogy csupán a szakítást odáztátok el vele, mert nem álltok még készen arra, hogy elengedjétek egymást. Ilyenkor sajnos minden egymás nélkül megélt pillanat távolít benneteket, és szinte biztosan megkönnyebbülést hozó elválás lesz a vége. Vagy rövid, ám erőltetet folytatás után találtok majd külön utakra.

De vannak olyan esetek, amikor a kapcsolat szüneteltetése a mentőöv, és minden azon múlik, mit tudtok másképp csinálni a boldogabb közös jövő érdekében. 

Honnan tudhatod, melyik lehetőség vonatkozik rád?

Csakis akkor lehet szó az utóbbiról, ha a párod pontos időtartamra kér szünetet, legyen ez például két hét, egy hónap. Nem javasolja, hogy közben másokkal is randizzatok. És nem telefonon, e-mailben közli veled a szándékát, hanem személyesen, amikor a szemébe tudsz nézni, illetve reagálhatsz is a felvetésére.

Ne süllyedj el abban, ami eddig volt

Fogadd el, ami történt, hiszen nem tudsz változtatni rajta. Innen érdemes kiindulnod, amikor átmenetileg magadra maradsz. Ne azt mantrázd tehát, miben hibáztál, ne azon keseregj, mit veszíthetsz el, azt kellene inkább tisztáznod, mire vagy képes - mostantól másképp - kettőtökért. Az önostorozás ugyanis visszafelé sülhet el. Ha felnagyítod a múlt tévedéseit, azok a szép pillanatok, amikbe most kapaszkodni lehetne, igencsak háttérbe kerülnek. Így pedig a párod számára is egyre reménytelenebbnek tűnhet egy ideális folytatás lehetősége.

Itt az ideje leltárt készíteni, és rendet rakni az életedben. Mit szeretnél? Milyen vágyaid vannak? Mik a konkrét céljaid? Hova tartasz? Hogyan képzeled el a jövődet? Ha őszintén válaszolsz magadnak ezekre a kérdésekre, sokkal világosabban látod majd, egyáltalán összeegyeztethető-e a kettőtök további sorsa.

Családállítás és szerelem

A családállítás a párkapcsolati problémákban is tud segíteni. Nézd meg, hogyan zajlik egy ilyen ülés!

Bízz benne, ő is tépelődik

Nem visz előrébb azonban, ha azt listázod, ő mit csináljon másképp, miben változzon meg. Úgy kell mellette döntened, hogy akkor is szereted, ha netán örökre ilyen marad. A közös jövőtöket nem teheted ugyanis egy olyan faktortól függővé, amire nincs valódi ráhatásod. Amennyiben valóban fontos vagy neki, úgyis csiszolgatja majd - önként - a saját hozzáállását.

Nagy hiba ugyanakkor, ha - önmagadat feladva - bármit bevállalsz azért, hogy őt visszahódítsd. Ezzel nem csupán a felelősséget tolod át rá, de nagyon nehéz, mondhatni kilátástalan helyzetbe kerülsz. Ideig-óráig leszel képes erre a színjátékra, és épp neki nem bocsátod meg majd, hogy erődön felüli kompromisszumokra kényszerítetted rá magad. Ráadásul azt veszed ki így a kapcsolatotokból, amitől működhetne. Ha ti hosszabb távra is egy boldog pár lehettek, akkor ugyanis olyannak kell látnotok és elfogadnotok egymást, amilyenek valójában vagytok.

Hagyd szabadon lélegezni!

Az időkérés arról szól, hogy átmenetileg egymás nélkül kell léteznetek. Innentől vége minden eddigi szokásnak, rituálénak, és bizony a folyamatos kapcsolattartásnak is. Ne küldj neki jó éjt sms-t, ne ellenőrizgesd, milyen képeket tölt fel az internetre, ne menj éppen oda bulizni szombaton, ami az ő törzshelye, ne sétálgass véletlenül arra, amerre ő lakik, és ne faggasd a barátait se arról, hogyan érzi magát, mit csinál, mit mond rólad.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Tilos tehát jeleket kutatni, mert hiába hiszed azt, hogy rábukkantál valamire, félelemből vagy reménykedve úgyis rosszul fejted meg. És ha rosszul fejted meg, egyre rosszabbul érzed majd magad tőle, a végén pedig fúriaként rontasz majd rá a másik emberre, ami nem a boldog vég előjele. Tehát: a szünet valóban jelentsen szünetet. Ráadásul az előbbiekből következően van dolgod elég - rendet rakni magadban, döntéseket hozni, vagyis kerek egésszé válni ahhoz, hogy netán újra elkezdhessétek egymással. Mert amikor eljön a nagy beszélgetésre kijelölt nap, önállóan kell válaszolnod majd arra a kérdésre: hogyan tovább?

Ezt is szeretjük