18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Ilyen volt a szex az ókori Kínában: érdekes szexuális segédeszközöket is használtak akkoriban

Az ókori Kínában igen fontos szerepet játszott a szex, az arisztokraták még segédeszközöket is használtak vágyaik kielégítéséhez.

okori kina cover

Az ókor népeinek szexualitását általában a nyitottság, a szabadság és gyakran a tabuk, korlátok hiánya jellemezte. Nem volt ez másképp Kínában sem.

A fennmaradt információk, pornográf rajzok és szexjátékok mind-mind arról árulkodnak, hogy a kínaiak egyáltalán nem voltak szégyenlősek, ha gyönyörszerzésről volt szó.

Erotikus alkotások és szexuális segédeszközök

A több mint 2000-3000 éves leletek, domborművek, rajzok rámutatnak arra, hogy az ősi kínai kultúrában nagy szerepet játszott az erotika. Gyakran ábrázolnak édeshármasokat, orgiákat, szexuális szertartásokat, illetve az önkielégítés is megjelenik rajtuk. Utóbbinak egyébként nagy szerepet tulajdonítottak, főleg a hölgyek esetében. A férfiaknak több feleségük lehetett, és a különböző segédeszközök használatával akarták megelőzni a félrelépésüket. Féltek ugyanis attól, hogy nem tudják teljes mértékben kielégíteni asszonyaikat, így azok másnál keresik majd a gyönyört.

okori kina 1
Fotó: Twitter

A Han-dinasztia korából például számos bronzból és jádéból készült dildó fennmaradt, de felcsatolható segédeszközökre is bukkantak, melyeket valószínűleg bőrből vagy selyemből készült alsóneműhöz illesztettek. A régészek péniszgyűrűket, kétvégű és szárnyakkal díszített műpéniszeket is találtak, ám mindezeket főleg csak az arisztokrácia tagjai használták. A hasonló kiegészítők gyakran a sírokban is helyet kaptak: így akarták biztosítani az elhunytnak a túlvilági örömöket, néhány darab pedig a testnyílások elzárására, tehát a csi energia megőrzésére szolgált. Szintén ezen időszakban jellemző volt az is, hogy a friss házasok selyemre festett erotikus képeket kaptak tanító célzattal, ám ezek gyakran nemcsak a hagyományos együttléteket ábrázolták, hanem megjelentek rajtuk a csoportos együttlétek vagy a partnercsere is. 

A hűtlenség viszont brutális büntetéseket vont maga után: a csalfa asszonyt levetkőztették, majd egy nyereghez illesztett dildóra ültették egy nyilvános helyen, az emberek pedig kövekkel dobálhatták őt. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Kölcsönadott feleségek és a taoizmus hatása

Bevett szokás volt, hogy a férjek néha „kölcsönadták” feleségeiket az utazóknak, és engedték, hogy az idegen férfiak lefeküdjenek velük. Ilyenkor elvárták az asszonyoktól, hogy a lehető legjobban kielégítsék vágyaikat. Úgy vélték ugyanis, hogy ez a tapasztalat új vért, jobb jövőt hoz a családnak.

Az idő múlásával, valamint a dinasztiák cserélődésével a már i. e. 1040 és i. e. 256 között fejlődő taoizmus hatása is erősödött. A taoisták úgy vélték, a jang a férfiaknál az ondó képében, nők esetében a hüvelyváladék formájában jelenik meg. Míg a hölgyekről azt tartották, esszenciájuk kifogyhatatlan, sőt az együttlétekkel csak újratöltődik, a férfiak esetében az ejakulációval egyre csak csökken. Így a maszturbálás kerülését, az orgazmus visszatartását tanácsolták nekik, és azt, hogy minél többször juttassák a csúcsra az asszonyokat. Sokáig élt az a hit is, hogy a szűz lányokkal való közösülés során visszanyerhető az életerő és esszencia, sőt a legenda szerint a Sárga Császár így érte el, hogy szokatlanul hosszú életet élhessen.

okori kina 2
Fotó: Twitter, Reddit

Az uralkodók egyébként szinte egy teljes menetrend alapján élték szexuális életüket, ugyanis rengeteg válogatott ágyasuk volt, akikkel egy előre eltervezett rend alapján közösültek sorban. Szuj Jang-ti császárnak például a fő királyné mellett két királynéhelyettese, hat házastársa és még 3072 asszonya volt, akikkel aktust létesíthetett.

A szexualitás a történelem későbbi időszakaiban a dinasztiák váltakozásával, a taoizmus erősödésével folyamatosan változott, és az addigi nyíltság, szabadság egy idő után csökkent.

Szex az ókori Rómában

Az ókori rómaiak alapvetően szabados szexuális életet éltek, a szex nagy szerepet játszott mindennapjaikban és kultúrájukban is. Ám ezen a területen is hatalmas különbségek voltak a nemek között. A törvények és a társadalom leginkább csak a férfiaknak engedte a gyönyörök élvezetét, a nőknek főleg alávetett szerepet szántak a házasságokban és a hálószobákban egyaránt.

Képek: Twitter, Reddit, Pinterest, Pinterest, Pinterest.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük