18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Szeretnéd, ha párod úgy kívánna, mint az elején?

A szakértő segít elérni

Ha mostanában a párod nem olyan lelkes a hálószobában, cikkünk hasznodra lehet.

A kapcsolatok túlnyomó többsége úgy indul, hogy a férfi és a nő közt tomboló kémia szinte felperzseli a franciaágyon a lepedőt, amelyet egyébként eléggé gyakran össze is gyűrnek.

Egy bizonyos idő elteltével - ami páronként változó lehet, de nagyjából három-négy év után - azonban alábbhagyhat kissé a lelkesedés.

Ez természetesen sok mindentől függ, például attól is, milyen gyakran találkozik, illetve milyen gyakran van lehetősége ágyba bújni egy párnak.

Nem kell megijedni

Ám attól, hogy a hálószobában kicsit takarékra kerülnek a vágyak, nem kell bepánikolni.

A nők nagy része, ha a párjuk kevesebb érdeklődést mutat, elméleteket kezd gyártani, hogy az már biztos nem szerelmes, vagy van valakije.

Pedig lehet, hogy a férfi csak gondterheltebb, fáradtabb, de sokszor semmi egyébről nincs szó, mint arról, hogy a kapcsolat érik, vagyis a kezdeti időszakhoz képest változik, de nem rossz irányba - csupán komolyodik, elmélyül, lecsillapodik, és ezzel együtt a testi vágyak is változnak.

Ezt nem úgy kell érteni, hogy a szex egy idő után kevésbé fontos, hiszen az mindig is fontos lesz, hogy mindkét fél számára optimális legyen a kapcsolat testi része. Enélkül nem is működhet igazán jól a dolog, ezért is kell sokat beszélgetni az együttlétekről.

Sokkal inkább arról van szó tehát, hogy maga a kapcsolat érik, a pár megismeri, pozitív értelemben véve megszokja egymást, ami viszont nem baj. Lehet, hogy eltűnnek a ruhaleszaggatós, random helyeken rosszalkodós alkalmak, de helyette marad a bensőségesség, az összetartozás érzése, és ez nagy érték.

Van rosszabb véglet is

Tény ugyanakkor, hogy bár bizonyos fokú lecsillapodás természetes velejárója az időnek, bizonyos esetekben mégis valamilyen probléma - múló érzelmek, múló testi vonzalom, egy harmadik személy - áll a háttérben. Ezt az esetet azonban némi extra figyelem ráfordításával élesen el lehet különíteni a fentitől, ugyanis ilyenkor a férfi általános viselkedésében, korábbihoz viszonyított hozzáállásában is vannak negatív irányú eltérések.

Például kevesebbet beszél, nem bókol, minden formában kerüli a testi kontaktust, kevésbé figyelmes, nem kíváncsi a párjára, és az együtt töltött időt rendre olyan tevékenységgel tölti ki, amit egyedül csinálhat, például internetezik. A legjobb, ha az ember nem magában kombinál, hanem hangot ad aggodalmának, és tisztázza a párjával a változás miértjét.

A szakértő véleménye

Sok-sok minden lehet tehát a férfi szex iránt csökkenő lelkesedése mögött. Íme, egy szakértői vélemény, ami neked is adhat némi támpontot, és segíthet megérteni, megoldani ezt a problémát a kapcsolatodban. Kattints a videóra!

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük