Miért nem akar elvenni a férfi?
5 lehetséges ok, ami felmerülhet
A nők nagy bánatára nem minden férfi hajlandó megnősülni. Vajon mi állhat ennek hátterében?

beauty and style
Top olvasott cikkek

Szinte minden nő álma, hogy a szeretett férfi megkéri a kezét, majd boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Viszont a valóságban ez nem ilyen egyszerű. Sok férfi számára ugyanis az esküvő egy felesleges felhajtás, és csak azt ismételgetik, hogy semmit sem számít az a bizonyos papír.

Tény, hogy a boldogság nem ezen múlik, mégis rosszuleshet, ha te titkon többet szeretnél.

A házasságot azonban nem szabad erőltetni, ha majd eljön az ideje, a kedvesed úgyis felteszi a nagy kérdést. Bár biztosan nem vigasztal, de manapság egyre kevesebb házasság köttetik, sokan csak együtt élnek, és még egy esetleges gyerekszületés sem teszi vonzóbbá számukra a házasságot. Ha eddig a te párod sem kérte meg a kezed, olvasd el, hogy milyen lehetséges okok állhatnak a háttérben.

Az 5 visszatartó ok

Számos okot fel lehetne sorolni, ami távol tartja a férfiakat a házasságtól, de most lássuk azokat, amelyek talán a legáltalánosabbak.

Félnek az elkötelezettségtől

A férfiak szeretnek önállóan döntéseket hozni, és a saját elképzeléseik szerint élni az életüket.
Számukra a szabadság rendkívül fontos, így nem csoda, ha félnek a házassággal járó elkötelezettségtől. Főleg 30 alatt igaz ez, de vannak, akik később sem érzik közelebb magukhoz a házasságot, és még a negyvenes éveikben is szállnak virágról virágra. Szerencsére ez azért ritka.

Egy partner mindörökké

A férfiak számára rendkívül fontos a kielégítő szex, imádják a változatosságot. Elképzelhető, hogy félnek attól, az együttlétek sok-sok év után megszokottá, unalmassá válnak. Viszont a vadászösztön erősen munkálkodik bennük, és a megszokástól való félelem így még rémisztőbb számukra. Sokan még egy egyszerű kapcsolatban sem - nemhogy házasságban - tudnak hűek maradni, napjainkra egyre többen vallják be, hogy igen, csalták már meg a párjukat.

Kevesebb szabadidő

A férfiaknak is kell egy kis lazítás, és házasság, gyerekvállalás után ebből egyre csak kevesebb lesz, ami sokukat megijeszt. Pedig sok múlhat a szervezésen.

Mindig figyelj arra, hogy ne tartsd rövid pórázon a párodat. Hagyd, hogy időnként elmenjen a barátaival is, ne várd el tőle, hogy mindig veled üljön otthon. Ilyenkor szervezz egy csajos estét a barátnőiddel, kapcsolódj ki, meglátod, te is feltöltődsz. Egy kis külön töltött idő mindkét félnek jót tesz. Ha már párként jól tudjátok ezeket a dolgokat intézni, a férfi könnyebben elfelejtkezik aggodalmairól a házassággal kapcsolatban.

Nincsenek rá felkészülve

Az is előfordulhat, hogy kedvesednek egyszerűen időre van szüksége. Manapság a párok egyre később házasodnak, hiszen sokan a tanulással, a karrierépítéssel foglalkoznak. Aggodalomra az ad okot, amikor hosszú évek óta együtt vagytok, de igazából semmi jelentős változás nem történik az ügy érdekében. Ez csalódást okoz, ami a kapcsolat rovására megy.

Mindenképpen érdemes elbeszélgetnetek néha, merre is tart a kapcsolatotok, ki mit remél tőle, és főleg, hogy mikor. Nem kell persze sarokba szorítani a másikat, de tisztázni kell a dolgokat. Ami fontos, hogy ne adj a párodnak ultimátumot, hogy vagy elvesz, vagy elhagyod, mert ha így kényszeríted ki a házasságot, szinte biztos boldogtalanok lesztek, és elváltok.

Csalódások érték

Ha a párod szívét az előző kapcsolatai során többször összetörték, ne csodálkozz, ha fél attól, hogy újra megégeti magát. Amennyiben korábban már volt nős, az tovább bonyolíthatja a helyzetet. A válással járó procedúra ugyanis nem túl kellemes, különösen, ha a másik fél megnehezítette a helyzetet. Tudod, az idő mindent megold, legyél türelmes, és biztosítsd feltétlen szerelmedről. Ha megbizonyosodik arról, hogy te más vagy, mint előző párja volt, és te megadod neki a boldogságot és a biztonságot, a házasságba vetett hite is visszatérhet.

Ezt is szeretjük