Miért nem akar gyereket a férfi? Ezek az okok állhatnak a háttérben
Vannak férfiak, akik kifejezetten igyekeznek kerülni a gyerektémát. Tudd meg, miért!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nők előszeretettel álmodoznak arról a pillanatról, amikor végre gyermeket szülhetnek a szeretett férfinak. Viszont vannak pasik, akik kifejezetten nehezen szánják rá magukat az apaságra.

Ha a párod kerüli a gyerektémát, vagy kibúvókat keres, az még nem feltétlenül jelenti azt, hogy a legrosszabbra kell gondolnod: talán nem is szeret. A következő okok állhatnak a háttérben.

Három lehetséges ok

Fél a kötelezettségektől

Sok férfi tart attól, hogy egy gyermek érkezése után jelentősen megváltozik majd az élete, és fél az ezzel járó kötelezettségektől. Ez a reakció teljesen természetes és érthető, ugyanis egy gyermek olyan örök kapocs két ember között, akiért mindkét fél felelősséggel tartozik.

Túl kényelmes

Attól is félhet a férfi, hogy sokkal kevesebb idő jut rá, ha belevágtok a babaprojektbe. Ennek a veszélye leginkább akkor fenyeget, ha megszokta, hogy mindig a kedvében jársz. Tarthat attól, hogy nem tölthet veled annyi időt a későbbiekben, mint szeretne, hiszen számodra a gyermek lesz az első. Ráadásul amiatt is aggódhat, hogy egy gyerkőc érkezésével az intim pillanatok háttérbe szorulhatnak.

Első a karrier

Az is előfordulhat, hogy párod bármennyire szeret, még időre van szüksége. Éppen ezért igyekszik inkább a karrierjére koncentrálni, minél nagyobb sikereket elérni, és csak utána szeretné, ha a magánélete is kiteljesedne. Amennyiben valóban ezen az állásponton van, nem feltétlenül probléma, ugyanis nem csupán azt támasztja alá, hogy rendkívül felelősségteljesen gondolkodik, hanem a közös jövőtök alapjainak megteremtését szintén szem előtt tartja.

Mit tehetsz?

A gyerektémát semmiképpen sem szabad erőltetni, ha a szeretett férfi is úgy érzi, hogy eljött az ideje, tudatni fogja veled. Ellenkező esetben csak sürgetésnek veszi, ami hosszú távon a kapcsolatotokra is rányomhatja a bélyegét.

Mit gondol a férfi a házasságról?

Nemcsak a gyerektémával, hanem a házassággal kapcsolatban is sok nőt foglalkoztat, mi a férfiak véleménye. Kattints, és válaszukat megtudhatod a videóból!

Ezt is szeretjük