Kegyetlen és durva az új randitrend: így verik át a férfiak a nőket

Egyre többen verik át így a randipartnereiket, pedig borzasztóan fájdalmas a másiknak ez a módszer.

szomoru no
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy új partnerrel randevúzni mindig izgalmas és várakozással teli, ugyanakkor sokszor túlzottan stresszes is lehet. Sosem tudni az elején, mi sül ki a dologból: hosszú vagy rövidebb kapcsolat, esetleg csupán néhány találkozó.

A legtöbben igyekeznek a legjobbat kihozni a találkákból, megismerni a másikat, és úgy eldönteni, van-e esélyük együtt, van-e jövője a kapcsolatuknak. Sajnos azonban vannak néhányan, akik előre eltervezett, rossz szándékkal vágnak bele a randevúkba.

Kegyetlen az új randidivat

Egyre több szörnyű trend terjed, melyeket sokan a szórakozás kedvéért csinálnak, miközben felháborítóak, durvák vagy kegyetlenek. Tavaly például sajnos az úgynevezett lopakodást alkalmazta számos férfi, ami azt jelentette, hogy a nő tudta nélkül megszabadultak az óvszertől szex közben, és úgy folytatták az aktust. A randevúszokások között pedig a ghosting hódított, melynek során néhány találkozó után teljesen eltűnnek az emberek a másik életéből, méghozzá szó nélkül. Az új divat viszont utóbbinál is kegyetlenebb.

Mostanában az úgynevezett mosting örvend egyre nagyobb népszerűségnek. Ez annyit tesz, hogy - a szakértők szerint elsősorban - a férfiak elhitetik a randipartnerükkel pár találkozás után, hogy komoly kapcsolatra vágynak, teljesen beleszerettek a másikba, jövőbeli tervekkel, ígéretekkel hitegetik, majd pedig hirtelen nem jelentkeznek többet, nem válaszolnak az üzenetekre, nem veszik fel a telefont. Elérhetetlenné válnak, és eltűnnek a másik életéből. 

Miért csinálják?

Nick Notas párkapcsolati coach elmondta a jelenséggel kapcsolatban, hogy több férfi is bevallotta már neki, élt a durva trenddel, és azt is elárulták, hogy miért. A legtöbben nem veszik komolyan a kapcsolatokat, nem vágynak hosszú szerelemre, csupán a szex miatt hitetik el a nőkkel, hogy ők számukra az igazik. Máshogy pedig, úgy gondolják, sokkal nehezebb lenne ágyba csábítani a partnereket: hiszen, ha közölnék a szándékukat, a legtöbben azonnal nemet mondanának.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Podcast-sorozatunk legújabb részében a testpozitivitás került terítékre. Tényleg építő jellegű vagy egyre egészségtelenebb a body positivity mozgalom? Mitől függ a testünkkel való viszonyunk? Miért mennek általában a nők plasztikáztatni?

Promóció

A szakértő szerint olyanok is vannak azonban, akiknél elköteleződési problémák okozzák ezt a viselkedést. Vágynak arra, hogy szeressék őket, epekedjenek értük, de, amikor megkapták a számukra elegendő törődést és önbizalomlöketet, rögtön meg akarnak szabadulni a másiktól. Az is előfordul ritkán, hogy azért történik az egész, mert megijednek, amikor komolyabbá kezd válni a dolog.

A figyelmeztető jelek

Általában vannak figyelmeztető jelei annak, hogy ilyen fájdalmas véget ér majd a kezdődő kapcsolat. Ezeket érdemes ismerni, és amennyiben hasonlókat tapasztalsz, ajánlott óvatosan kezelni a partnert, vagy még időben véget vetni a kibontakozó románcnak. Ilyen többek között az, ha a férfi túlzottan intim módon viselkedik már az elejétől, gyanúsan közvetlen, túlzásba viszi a bókokat, és olyan jövőbeli ígéreteket tesz, melyek az első néhány randevú során általában eszébe sem jut a pasiknak.

Ha viszont valahogy mégis áldozatául esnél a szörnyű trendnek, tudd, hogy nem veled van baj, és akármilyen fájdalmas is, igyekezz gyorsan továbblépni.

Ezt is szeretjük