Egyetlen apróság, ami miatt nem lesz második randi

Friss kutatás

Nem is gondolnád, min múlik, hogy sor kerül-e egy következő találkára is az első randi után.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha első randija lesz, az ember lánya hajlamos nagyon izgulni, mi és hogyan fog történni, és vajon lesz-e folytatás.

Gondosan ügyel, hogy a haja illatos és lágyan leomló, sminkje csábító, de visszafogott, öltözéke sokat sejtető, mégsem ledér, a viselkedése, egyáltalán, az egész fellépése makulátlan, ő maga pedig szimpatikus, vicces és vonzó legyen. Vajon mindez elég egy második randihoz?

Vannak ugyanis olyan apróságok, amelyekre talán senki nem is gondolna, és mégis nagyban befolyásolják a kialakuló félben lévő kapcsolat jövőjét. Egy ilyenre derített fényt egy nemrégiben készített amerikai kutatás, amelyről a socialreader.com cikke írt.

Ezen áll vagy bukik a dolog

Hiába a sok előkészület és a kavics méretűnek érzett gyomor, hiába a csábító pillantások és a kedélyes beszélgetés, mert bizony egy asztalon heverő vagy zsebből kikandikáló mobiltelefon tönkretehet mindent.

Ez derült ki legalábbis az ominózus kutatásból. Eredményei szerint 25-30%-kal rosszabbul sikerül a randi, ha közben bármelyik fél mobiltelefonja látható helyen van. Ez ugyanis akadályozza az egymásra hangolódást, a beszélgetésben és magában az egymás megismerésében való elmélyülést.

A lehetséges ok

Dr. Andrew Przybylski, az Essexi Egyetem kutatásában részt vevő kutató szerint valószínűleg a háttérben az áll, hogy a mobil látványos jelenléte eltereli az ember figyelmét, és az ismerősökre, a velük való kapcsolatra és kapcsolattartásra irányítja azt. Így az ember akaratán kívül is kisebb százalékát fordítja a figyelmének arra a férfira vagy nőre, aki vele szemben ül, tehát a randi sem sikerülhet olyan jól, mintha az illető teljes figyelmét a másik fél megismerésére fordítaná.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Megfontolandó a dolog

Ha mostanság első randira készülsz, vagy feltételezhetően lesz még ilyen esemény az életedben, akkor érdemes észben tartanod, hogy milyen káros befolyással lehet egy ilyen apró tényező a randi kimenetelére.

Hagyd otthon, vagy legalább némítsd le a mobilod, és dugd el a táskád legmélyére, ha szeretnéd, hogy legyen második randi is. Így maximálisan megadod az esélyt arra, hogy kialakuljon közöttetek egy kölcsönös, erős szimpátia, ami később akár szerelemmé is fejlődhet.

Ezt is szeretjük