Ettől fél igazán a férfi a párkapcsolatban
Ezért nem akar családot alapítani?
Íme, a pasik gyenge pontjai. Ismerd meg az ellenkező nem féltett titkát!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Habár az ellenkező nem tagjai általában magabiztosnak tűnnek, azért vannak olyan dolgok, amelyek legalábbis elbizonytalanítják őket.

Nézd meg, mi az, amitől félnek - egészen biztos érnek meglepetések egy friss kutatás eredményét illetően!

Fiú vs. apa

A fenti kutatás során azt vizsgálták, mi mindentől tartanak a férfiak. Mint kiderült, leginkább attól, hogy a feleségük és a gyerekük nem tekinti őket úgymond istennek, de persze azért ennél bonyolultabb a dolog. A kutatás során két kérdést tettek fel a résztvevőknek: mi volt az apja szerepe, amikor férfi gyerek volt, illetve mi az ő szülői szerepe ma?

A kérdésekre adott válaszokból négy kategória bontakozik ki: a kenyérkereső, a fegyelmező, a tanár és végül, de nem utolsósorban a barát. A férfiak ezt a négy dolgot nevezték meg mint lényeges tényezőt a családi helyzetükben. Nem meglepő módon teljesen más eredmények születtek, amikor az édesapjukról kellett képet festeni, illetve az ő jelenlegi szülői szerepük kapcsán.

Generációs eltérések

Amíg a megkérdezettek fele azt állította, hogy az apjuk volt a kenyérkereső a családban, addig csak 20%-uk mondta azt, hogy maga is ilyen funkciót lát el szerettei körében. 24%-uk gondolta azt, hogy apja a fegyelem betartatásában jeleskedett, de csak 7%-uk nyilatkozott hasonlóan saját magáról.

Úgy tűnik, a generációs különbség újfajta szerepeket kíván meg, hiszen míg a résztvevőknek csak a 15%-a állította, hogy szülőatyja a tanára volt, addig 42%-uk vélte úgy, hogy neki ez a legnagyobb feladata a saját családjában. Mindössze 11% állította, hogy az apja egyben a barátja is volt, viszont 31% mondta azt, hogy ő sokkal inkább a barátja, mint a szülője gyermekének.

Félelem a gyerekneveléstől

A kutatásból kitűnik, hogy a pasik elsősorban attól tartanak, hogy kudarcot vallanak a gyereknevelésben.

Számukra fontos, hogy jó példát mutassanak, hogy olyan dolgokra tanítsák meg csemetéiket, amelyek segítségével azok boldogulnak majd az életben. A második félelmük, hogy nem tudnak a barátai lenni gyermekeiknek, holott ez lenne a jó szülő-gyerek viszony alapja.

Meglepő módon a megfelelő egzisztenciális háttér biztosítása csak a harmadik helyezett lett - tudvalévő, hogy milyen anyagias világban élünk, de úgy tűnik, nem minden a pénz, legalábbis nem mindenki szemében. A résztvevők a legkevésbé amiatt aggódtak, hogy nem tudják eléggé megfegyelmezni a lurkókat - csak elenyésző hányaduk számolt be ilyen jellegű félelemről.

Cikkünk megírásában David Zinczenko Pasik, szerelem és szex című könyve segített, mely a Hajja & Fiai Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük