Mit csinálnak másképp a milliárdosok? Ez a 3 szokás nagyban hozzájárul a gazdagságukhoz

Milliárdosokat kérdezett a férfi: összegyűjtötte legfontosabb szokásaikat, amiket mindenkinek érdemes eltanulni tőlük.

uzletember
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Trey Lockerbie, a „We Study Billionaires” podcast vezetője 25 milliárdossal és száz olyan milliomossal készített interjúkat, akik önmaguknak köszönhetik sikerüket. 

A beszélgetések alapján összegyűjtötte azt a három szokást, ami a legtöbbjükre jellemző, és ami nagyban hozzájárul a gazdagságukhoz. A CNBC oldalán árulta el, mit tanult tőlük, és mik azok a dolgok, amiket bárki elleshet a milliárdosoktól.

A milliárdosok három gyakori szokása

Nem félelemből cselekszenek

A pénzügyileg legsikeresebb emberek szenvedélye a rejtvények megfejtése - és ez a tőzsdén is érvényesül. Amikor Trey Lockerbie Howard Marks milliárdossal, az Oaktree Capital Management társalapítójával beszélgetett, a férfi elmesélte neki, hogyan vészelte át az olyan nehéz időszakokat, mint a 2008-as gazdasági világválság vagy a koronavírus-járvány. Ahelyett, hogy a félelem vezérelte volna a döntéseit, és a kockázatokra vagy a nehézségekre fókuszált volna, inkább az adatokra és a lehetőségekre koncentrált. Ezzel a hozzáállással 6 milliárd dollár nyereséget szerzett a cégnek a világválság idején úgy, hogy egy sikeres fogadást kötött a tőzsdén. 

Mindenkinek azt javasolja, hogy ha bizonytalansággal küzd, próbálja elnyomni az érzelmeit, és inkább a valós körülményeket vegye figyelembe.

Türelmesek és hosszú távra terveznek

Warren Buffett amerikai részvénybefektető és üzletember sikerének egyik legfőbb tényezője, hogy olyan vállalkozásokba fektet be, amik értéknövekedésre képesek a következő évtizedekben. Attól függetlenül dönt, hogy az adott pillanatban milyen a részvényeik ára. Sok milliárdos csodálja Buffett hozzáállását és azt is, hogy mennyi türelmet igényelnek vállalkozásai.

A cikk az ajánló után folytatódik

Trey Lockerbie hozzátette, egy konferencián az Airbnb társalapítója, Brian Chesky egy Jeff Bezosszal és Warren Buffett-tel közösen töltött ebédjéről mesélt. Az ebéd alatt Bezos felidézte egyik első találkozását Buffett-tel, amelyen megkérdezte tőle, miért nem másolja senki egyszerű befektetési taktikáit. Mire ő azt válaszolta, azért, mert senki nem akar lassan meggazdagodni.

Többet mondanak nemet, mint igent

Trey Lockerbie David Rubenstein üzletemberrel és milliárdossal, a Carlyle Group magántőke-befektetési társaság társalapítójával is készített interjút, aki egyébként három könyv szerzője és műsorának házigazdája is egyben. Amikor megkérdezte tőle, hogyan tud ennyi mindent kézben tartani, gyorsan megjegyezte, hogy mik azok a dolgok, amiket nem csinál: nem golfozik, nem iszik alkoholt, nem böngészi a Netflixet. Kerül mindent, amiről úgy gondolja, hogy rabolja az idejét.

A milliárdos Jesse Itzler - aki egyébként többek közt társalapítója a világ egyik legnagyobb magánrepülőgépkártya-társaságnak, a Marquis Jetnek - szintén egyetértett a nemet mondás erejével. Azt mondta, a húszas, harmincas évek tökéletesen alkalmasak arra, hogy az ember sok mindenre igent mondjon, hiszen ekkor mindenki szeretne ismerkedni, kapcsolatokat építeni. De a negyvenes évek inkább a nemet mondásra alkalmasak, és arra, hogy az ember igazán a kezébe vegye az idejét, annak beosztását. 

Olvasd el, milyen szokások jellemzőek a legsikeresebb emberekre!

A legsikeresebb emberek sok mindent másképp csinálnak: ezek a legfontosabb szokásaik.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük