Meddig várj szakítás előtt? Ez a pont, amikor már nincs visszaút
Meg kell tudni és meg kell merni látni, ha már odáig fajultak a dolgok, hogy nincs tovább.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokszor évekig elhúzódhat a folyamat, mire azt tudod mondani a párodnak, hogy vége. Szívügyekben ne keress szabályokat, legfeljebb figyelj fel azokra a jelekre, amelyek a közelgő szétválásra mutatnak.

Ne kapkodj, hozhatsz akár átmenti döntéseket is, ám egyetlen percig ne maradj tovább vele, ha már túlléptetek bizonyos határokon.

Egymással vagy egymás mellett?

Akkor éltek valóban együtt, ha szívvel, lélekkel elköteleződtök, feltételek nélküli a bizalmatok, és akadnak közös céljaitok. Ha van mikor és miről beszélgetnetek. Ha mindkettőtöket érdekel, mivel töltötte a másik a napját, együtt is szerveztek programokat, képesek vagytok lemondani bizonyos dolgokról a másik kedvéért, vagyis: egymás életének részévé váltatok.

A családállítás módszere azt tanítja, hogy a jó párkapcsolat egyik alappillére az adok és kapok egyensúlya.

Addig nincs baj, amíg sikerült kiegyenlítened mindazt, amit párod nyújt neked. A szakítás felé vezető út onnan ismerszik fel, hogy már nincs mire visszaadnod, mert szinte semmit nem kapsz. Vagy: hiába kapsz sokat, nem szívesen viszonzod, ami miatt szép lassan "eladósodsz".

Egyes szám első személyben

Amikor tehát arra jössz rá, hogy a számodra fontos történésekről nem nagyon számolsz be a társadnak, és egyedül döntesz mindenről, ami téged érint, vagy éppen fordítva: egyre kevesebbet tudsz meg a párod életének alakulásáról, ne nagyon kergess tovább illúziókat.

Ez a folyamat már az eltávolodást jelzi, felkészülést a másik nélküli folytatásra. Úgy tűnhet, aki hamarabb eszmél, kicsit átveri ebben az átmenetben azt a személyt, aki nem sokkal korábban még a legfontosabb volt számára a világon. Ezt inkább így érdemes felfogni: ha mindkettőtöknek elég ideje van felismerni, belátni, megemészteni a megoldhatatlant, könnyebb lesz a búcsúzás.

Igen, nem és az átmenetek

Mindez nem azt jelenti, hogy részvétből, szánalomból maradj együtt a pároddal egészen addig, amíg le nem esik neki is a tantusz. Szinte lehetetlen a tökéletességet előállítani, azaz, hogy mindketten egyszerre álljatok készen a szakításra.

Akkor pakolj azonban csak össze, ha biztosan igent tudsz mondani a szétválásra. Netán nemet a párodra. Amikor csak az biztos, hogy menni még nem vagy képes, ám szeretnél, akkor átmenetileg maradj inkább vele. Ez az állapot azt jelzi: valami még visszahúz, visszatart. Innen akár fordítani is lehet, sok türelemmel, tisztázással, változással.

Fuss el véle

Ha azonban bármi olyasmi történt,ami neked örökre fájni fog, mikor azt hiszed, hogy megbocsátottál, ám mégsem bízol meg száz százalékosan benne, ha akár egy olyan fontos tétel is szerepel a bakancslistádon, ami nem kompatibilis azzal, amit ő szeretne - például gyerekvállalás -, ha túl sokat kellene feladnod magadból ahhoz, hogy olyanná válj, amilyennek ő látni akar téged, ha ő nagyon keveset tud teljesíteni abból, amire egy párkapcsolatban vágynál - amikor ezek közül bármelyik feltételt felismered, akkor be kell látnod, hogy a lehetetlen erőlteted.

Ezt is szeretjük